» » Делегація ТНЕУ побувала у Вроцлавському економічному університеті

Делегація ТНЕУ побувала у Вроцлавському економічному університеті

Дата: 17-04-2015, 16:31 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

З 13 по 15 квітня 2015 року у Вроцлавському економічному університеті (Республіка Польща) відбулася ІІІ Загальнопольська наукова конференція «Фінанси та облік для зрівноваженого розвитку – відповідальність, етика, фінансова стабільність». На запрошення організаторів, участь у конференції взяла делегація Тернопільського національного економічного університету на чолі з ректором, доктором економічних наук, професором А.І. Крисоватим.


Урочисто відкрив роботу наукового заходу ректор Вроцлавського економічного університету проф. др. ґаб.  Анджей Ґосподаровіч, який привітав усіх учасників, організаторів та гостей конференції та підкреслив особливу значущість і необхідність проведення таких подій для забезпечення зрівноваженого розвитку у період інтенсивної глобалізації світової економіки. Також з вітальним словом до учасників конференції звернувся ректор Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор  Андрій  Крисоватий, який репрезентував концепцію розвитку фінансової теорії у контексті сучасних економіко-політичних трансформацій в Україні та зазначив про важливість взаємостосунків Європейського Союзу та України. Кандидат  економічних наук, доцент кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ Галина Василевська виступила з доповіддю «Формування конкурентного податкового середовища у контексті розвитку української економіки», яка виклика жваву дискусію серед науковців та зацікавленість учасників конференції.


У рамках конференції було здійснено декілька робочих зустрічей. Зокрема ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор  А. Крисоватий зустрівся з ректором ВЕУ проф. др. ґаб. А. Ґосподаровічем та уповноваженою ректором ВЕУ до справ співпраці з Тернопільським національним економічним університетом др ґаб. А. Зелінською. Колеги обговорили можливості та перспективи ефективної співпраці університетів-партнерів стосовно реалізації наукових проектів, програм мобільності студентів та працівників, а також програми двох дипломів, окреслили вектори співпраці з організаторами конференції, керівником кафедри фінансів та обліку ВЕУ проф. зв. др. ґаб. Ґражиною Борис.


Делегація ТНЕУ ознайомилася з роботою відділу Обслуговування проектів розвитку, водночас були обумовлені деталі взаємної роботи у рамках проекту «Горизонт - 2020» з др. інж. Доротою Кв`ятковською-Цьотухою.

 

Загалом, робота української делегації була напруженою та інтенсивною, проте, цікавою. Здійснені зустрічі з керівництвом польського університету-партнера додають оптимізму щодо проведеної роботи та переконують у її необхідності й перспективності задля розвитку, успіху та процвітання не лише Тернопільського національного економічного університету, але й українського суспільства.