» » Знання чи інформація: вибір за Вами!

Знання чи інформація: вибір за Вами!

Дата: 16-04-2015, 16:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Коли багато вчишся, то не тільки обличчя, а й тіло набуває розумного виразу.

Фрідріх Ніцше

 

 

Проаналізувати та зрозуміти сутність цих важливих категорій та навчитися ефективно з ними працювати - таке завдання поставили перед собою учасники навчально-рольової гри, яку сьогодні організували студенти групи ФСГ-11 для своїх колег із факультету фінансів. Захід відбувся у рамках курсу «Основи наукових досліджень».

 

Керівник курсу, к. ф. н., доцент Шумка М. Л. наголосила: "Наш сучасник повинен розуміти, що скільки ми знаємо – стільки і можемо, на стільки ми готові до глибокого переосмислення та створення найкращих умов для свого існування. Сьогодення демонструє уже вищу, досконалішу форму людського розвитку, де пізнання, що носить науковий характер, ставить на вищий щабель суспільної ієрархії потреб, а саме своєрідні, індивідуалізовані здібності інтелекту, які розширюють закладені раніше аксіоми і цим доводять неосяжність людського розуму. Говорячи про науку варто постійно наголошувати на її головному завданні – досягненні істини та полегшенні життя та страждання людства. Основною функцією науки є виробництво істинного знання". На думку Д. Аддісона, знання – це те, що здатне підняти людину над іншими. Роль знань для людини та суспільства не можна переоцінити. Проте вони здобуваються не швидко і не легко. Отримання знання є кропітким і тривалим процесом. Говорячи про науку варто постійно наголошувати на її головному завданні – досягненні істини та полегшенні життя та страждання людства. Основною функцією науки є виробництво істинного знання.


Упродовж навчання у вищих закладах молодь здобуває основний масив знань, які поступово збільшуються. Часто можна почути думку про те, що знання та інформація є тотожними поняттями. Інформацію треба розуміти як сукупність даних, які об’єднанні у групу вищого рівня, якій притаманні зміст та значимість, які пройшовши через когнітивну здатність, стимулюють різноманітні дії та види діяльності. Знання будуються на основі інформації, вони належать людям і мають практичний аспект. Знання не існують поза межею людської свідомості, творчої діяльності людини, її переживань та вольових зусиль. Знання носять суб’єктивний характер. Інформацію ж можна запам’ятати, але не завжди вміти нею скористатися.

 

У лекції взяти участь декан факультету фінансів Кізима А. Я., представники деканату, молоді вчені, члени студентського товариства.

 

Також, запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у навчально-рольовій грі, яка відбудеться 20 квітня спільно зі студентами ФЕУ.

Година проведення: 11.10

Аудиторія: 1210

 

Організатори та учасники гри - студенти групи ФСГ-11.

Науковий керівник: доц. Шумка М.Л.