» » Відбулося відкриття виставки «Ікона в українській родині»

Відбулося відкриття виставки «Ікона в українській родині»

Дата: 18-03-2015, 17:17 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Особливі передвеликодні дні спонукають усіх наблизитися до Бога, по-новому побачити й відчути себе у світі, оцінити чистоту своїх помислів, бажань та вчинків.

 

18 березня  у Тернопільському національному економічному університеті у рамках ІІІ-го фестивалю духовної творчості «Дорога до істини», який організовує відділ гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ, відбулося урочисте відкриття виставки «Ікона в українській родині».

 

Виставку відкрив проректор з науково-педагогічної роботи Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор  Василь Ярославович Брич, а також вручив подяки від ректора ТНЕУ, доктора економічних наук, професора Андрія Ігоровича Крисоватого учасникам виставки. Відкриття заходу та його учасників благословив архієпископ Тернопільський, Кременецький та Бучацький  Нестор.

 

Творчі композиції глядачам подарували солісти відділу гуманітарної освіти і виховання: Ірина Новомлинська («Молитва»), Роксолана Залізняк («Зустріч з Ангелом»).

 

Гості переглянули репродукції чудотворних та історичних ікон Тернопільщини, які щиро запропонували вищому навчальному закладу голова Тернопільської обласної громадської організації «Гуртом!» Ігор Михайлович Ковалик та голова молодіжної організації «Гармонія» Дмитро Вікторович Вакуленко.

 

Молодь та працівники університету ознайомилися із художніми роботами студентів ВНЗ міста та графічними роботами  художника  Миколи Миколайовича Гілевського (Нікаса  Почаївського).

 

Виставку духовної літератури «Дорога до світла» підготували працівники бібліотеки ТНЕУ.

 

Нехай очікування Христового Воскресіння надихає на добрі та праведні вчинки, а усіх нас єднає щира молитва, яка передає велику любов нашого Творця, дає  силу, вселяє  віру, надію та любов.