» » Понад усе вони любили рідний край

Понад усе вони любили рідний край

Дата: 2-02-2015, 16:23 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 29 січня 2015 в Українському домі «Перемога» відбувся захід, приурочений 97-ій річниці трагедії під Крутами «Понад усе вони любили рідний край». Вечір сколихнув серця усіх присутніх у залі, адже трагедія під Крутами не може залишити байдужими нікого, бо триста молодих юнаків – київських студентів – виступили у бою проти 4-тисячної більшовицької армії Муравйова. Так, вони загинули, але залишили нам пам’ять про себе, про подвиг в ім’я України, що назавжди закарбувався у свідомості.

 

Усі пісенні та віршовані композиції, що прозвучали на вечорі, були присвячені цій болючій темі, особливо вкарбувалося мистецьке прочитання поезії Лесі Любарської «Священні Крути» у виконанні методиста відділу гуманітарної освіти та виховання Юрія Дзюли, котрий надзвичайно перейнявся поетичними рядками і зумів трепетно передати їх кожному слухачеві.

 

Історію не варто забувати, нехай же добра пам’ять про усіх Героїв, що загинули за Україну, завжди майорить у наших серцях, а їх подвиг нехай наблизить світле майбутнє для нашого багатостраждального і найталановитішого краю.  

 

Слава Україні! Героям слава!