» » Семінар для платників податків щодо останніх змін діючого законодавства

Семінар для платників податків щодо останніх змін діючого законодавства

Дата: 29-01-2015, 15:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні о 10.00 год. розпочали роботу учасники семінару для платників податків щодо останніх змін діючого законодавства. Метою заходу є ознайомлення з  актуальними питаннями оподаткування податком на прибуток, ПДВ, акцизним податком, податком на доходи фізичних осіб, податком на майно, військовим збором та іншими податками та зборами. Також представники Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області надали кваліфіковані консультації та роз'яснення щодо  окремих норм  Податкового кодексу України.

 

Розпочав семінар ректор Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор А.І. Крисоватий: «Сподіваюся, що сьогоднішній захід допоможе дати відповіді на ті запитання, які цікавлять Вас найбільше. Такі семінари є необхідними, адже ми повинні розуміти, що потрібно робити, щоб не допустити порушень у правовому полі. Бажаю нам усім плідної співпраці та ефективного діалогу».

 

Андрій Ігорович запросив до слова начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області І.Ю. Комендата, який подякував адміністрації університету на надану можливість  провести семінар в актовому залі вищого навчального закладу. Ігор Юлійович зауважив: «Ми живемо в епоху змін. Отже недивно, що у кожного за нас виникає безліч запитань. Спільними зусиллями ми намагатимемося дати відповіді на усі запитання, які Вас цікавлять. Ми працюємо й надалі будемо організовувати більше таких заходів».

 

Також І.Ю. Коментат запропонував як фізичним особам, так і адміністрації підприємств звернути увагу на новий так званий режим «податкового компромісу», який врегульовує механізм уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток та ПДВ. Для його реалізації платникам податків надаються певні преференції, а саме: сплата лише частки завчасно не задекларованих платежів або неузгоджених податкових зобов'язань.

 

Модератором семінару виступив заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області С.С. Господарик. Сергій Степанович привітав учасників й представив до їхньої уваги перелік запитань, які розглядатимуться.

 

Впевнені, що сьогодні кожен зміг почерпнути багато корисної інформації, прояснити незрозумілі моменти, отримати відповіді на поставлені запитання. Сподіваємося, що фахівці зможуть ефективно впроваджувати у свою роботу та роботу підприємств нові норми з оподаткування.

 

У роботі семінару взяли участь науковці Тернопільського національного економічного університету.

 

Такі заходи уже відбулися у районних центрах області: Збаражі, Ланівцях, Бучачі, Кременці, Козові.