» » Засідання Східноєвропейської мережі університетів

Засідання Східноєвропейської мережі університетів

Дата: 22-01-2015, 10:18 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Шістнадцятого січня 2015 року в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбулося робоче засідання Східноєвропейської мережі університетів за участі ректорів, проректорів та координаторів мережі вищих закладів освіти України й Польщі. Співзасновником та учасником Східноєвропейської мережі університетів є й Тернопільський національний економічний університет. 

 

У засіданні взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна та інформаційна діяльність) Олег Адамів та координатор мережі у нашому університеті, професор кафедри державного і муніципального управління Григорій Монастирський.

 

Модераторами засідання виступили ректор Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ, професор Антоні Дембінський, координатор Східноєвропейської мережі університетів, професор Марцін Шевчак та ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, професор Ігор Коцан. Участь у заході взяли також почесні гості – директор Інституту літератури імені Т.Г. Шевченка НАН України, академік НАН України Микола Жулинський, директор Інституту соціології, психології та соціальних комунікацій Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова, член-кореспондент НАН України Володимир Євтух.

 

На засіданні було обговорено практичні механізми участі університетів мережі в програмі європейської освітньої та наукової мобільності «Еразмус+»; реалізації програми двох дипломів; організації літньої школи для студентів та викладачів з європейського права; формування інформаційної платформи мережі. Жваву дискусію викликали питання співпраці мережі з органами державної влади та місцевого самоврядування, створення спільного наукового видання, можливості вільного доступу до наукових бібліотек учасників мережі.

 

У рамках засідання члени делегації ТНЕУ провели робочу зустріч з ректором Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ, д.габ., професором Антоні Дембінським, упродовж якої було погоджено практичні аспекти реалізації програми двох дипломів підготовки фахівців з менеджменту за фаховим спрямуванням «Муніципальний менеджмент».

 

Наступна робоча зустріч координаторів Східноєвропейської мережі університетів відбудеться 12 лютого 2015 року на базі Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.