» » Шановні викладачі, працівники, студенти!

Шановні викладачі, працівники, студенти!

Дата: 22-01-2015, 09:36 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 «…Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України», – викарбовано на скрижалях Акта Злуки на Софійській площі, 1919 року.

 

Історія цього свята, як і нашої боротьби за соборність, була непростою. Імперські режими різного штибу з маніакальною жорстокістю намагалися знищити ідею державної єдності у думках та серцях українців. Проте, загартована багатовіковою боротьбою, вона є поза часом і не підкоряється ницим бажанням окупантів. Ставши, плече до плеча у запеклій боротьбі проти ненаситного загарбника, наш народ довів всьому світові – ідея соборності України, як ніколи актуальна, жива, осмислена і вседолаюча. Україна стала прикладом відваги, мужності, нескореності своїх воїнів, жертовності волонтерів.

 

День Соборності України став символом духовної єдності нашого народу, як запоруки існування сильної, незалежної держави. Акт возз’єднання УНР та ЗУНР – історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ, протиставити українців один одному. Тому сьогодні для нас це свято має велике історичне значення.

 

Ідея соборності особливо актуальна у теперішній буремний час. Історія дає нам ще один шанс, скориставшись досвідом минулого, здобути омріяну державу. Саме нам випала доля звершити мрію українського народу, пронесену крізь віки боротьби, на вівтар якої покладено серця десятків мільйонів українців.

 

Історія України твориться зараз. Кожен з нас, у цій боротьбі є воїном і його праця неоціненно важлива. Ми повинні внести свою лепту, стати поборниками великої мети. Наша зброя – правда, віра, впевненість. Українська земля завжди буде вільною – у ній, як в жилах кожного з нас, тече кров героїв. Здобудемо перемогу, коли будемо соборні – у прагненнях, помислах і діях.

 

Бажаю вам миру, добра і злагоди, порозуміння і згуртованості, через які пролягає шлях до нашого майбутнього!

 

Слава Україні!

 

 

 

Ректор ТНЕУ                                                                                     А.І. Крисоватий