» » 15 січня в Україні День жалоби за загиблими від рук терористів

15 січня в Україні День жалоби за загиблими від рук терористів

Дата: 15-01-2015, 15:20 | Автор:

Президент України Петро Порошенко оголосив 15 січня Днем жалоби за всіма загиблими від рук терористів.

 

Про це Президент повідомив під час робочої зустрічі з головами обласних державних адміністрацій. «Прийняв рішення проголосити 15 січня, четвер, Днем жалоби за всіма, хто загинув від рук терористів. І в першу чергу за мирними мешканцями, які загинули на блокпосту під Волновахою», – сказав Глава держави.

 

Президент підкреслив, що весь світ висловлює співчуття Україні, зокрема, була розповсюджена відповідна заява Ради Безпеки ООН та резолюція Європарламенту з приводу трагедії в Україні. Петро Порошенко повідомив, що Канцлер Німеччини Ангела Меркель та Президент Франції Франсуа Олланд також висловили співчуття та підтримку українському народові у принциповій боротьбі з терором.

 

Глава держави наголосив, що українці поділяють біль родичів тих, хто постраждав і загинув. «Так само, як світ продемонстрував в Парижі, ми демонструємо в Україні, що ми не боїмося терористів. Ми об’єднані. Українців не залякати!», – підкреслив Петро Порошенко.

 

У день жалоби по всій території України о 12 годині пам'ять загиблих вшановуватимуть хвилиною мовчання, а на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій приспустять Державний Прапор України.

 

За матеріалами інтернет-ресурсів