» » Дорога університетська родино!

Дорога університетська родино!

Дата: 12-01-2015, 10:33 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Здалеку, з тисячолітньої святкової давнини, чути тихий передзвін Різдва.

 

Святий вечір застеляє вимережені візерунками долі білосніжні обруси. Сьогодні ми – одна родина, один народ, одна держава – Україна.

 

Як мандрівники у хурделицю, ми йдемо до своєї зорі. Її народження є народженням вільної держави, свідомих громадян – патріотів.

 

На зимових санях їдуть український Дух, Воля, Гідність.

 

Століття за століттями, з прадавнього віку і навіки прийдешні живе і житиме на цій землі наша душа, наш геній, наша віра у Боже благословення бути Господарем для доброї долі.

 

Різдво Христове – одне з найсвітліших свят, які даровані людині. У нашому домі прекрасна, тиха, сакральна мить. Нам усім потрібно замислитися над тим, як живемо і як хочемо жити.

 

Сьогодні, думаючи про рік наступний і майбутні роки, я звертаюся до молоді, яка гартується у непростих випробуваннях, неспокої. Нічого не бійтеся! Сила нашого народу – могутніша за будь-які небезпеки і війни. Наше життя – це європейська Україна, і жодні потуги не повернуть її в чужі непрохідні нетрі старого ладу.

 

Я вірю, що національна ідея сильної держави шириться твердо і невідступно. Ми навчилися оцінювати себе гідно, спокійно, без применшень. 

 

Віншуючи Вас із Новорічними та Різдвяними святами, бажаю, щоб Ваша оселя засяяла коштовними дарами – щирістю, розумінням, повагою.

 

Нехай на покуті буде мудрість, у засіках – завзяття, білий сніжок засіває зернами здоров'я та достатку, а Різдвяна Зірка вказує шлях любові та миру!

 

Хай дзвінка коляда дарує душевну рівновагу та злагоду, а святі води Йордану омиють і зцілять рани наших сердець.

 

Прошу, щоб у цю хвилину ми згадали і підтримали тих, хто зазнав втрат, відчув скруту, пережив потрясіння. Це наш спільний біль. Подумаймо про тих, хто далеко від рідного дому, хто чекає повернення.

 

Нехай відчуття єдиної української родини, зігрітою спільним замислом, святою молитвою та різдвяною колядкою додадуть нам упевненості у завтрашньому дні.

 

Дай нам, Боже, Твого  благодатного тепла, міцного здоров'я нашим сім'ям, дітям, усім рідним і близьким.

 

Над прадавнім вертепом, де разом і наша мрія про мир і віра в Україну, Бог засвічує зорю.  

 

Христос Рождається!

Славімо його!

 

Зі святковою шанобливістю ректор ТНЕУ                                               А.І. Крисоватий