» » Підписано договір про співпрацю ТНЕУ з Державною фінансовою інспекцією України

Підписано договір про співпрацю ТНЕУ з Державною фінансовою інспекцією України

Дата: 2-12-2014, 17:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У листопаді 2014 р. Тернопільський національний економічний університет уклав новий договір про співробітництво на 2014/2015 – 2018/2019 навчальні роки з Державною фінансовою інспекцією України.

 

Зі сторони Тернопільського національного економічного університету договір підписав ректор, доктор економічних наук, професор Крисоватий Андрій Ігорович, з боку Державної фінансової інспекції України – Голова Державної фінансової інспекції України Гордієнко Микола Григорович.

 

Головною метою Договору є сприяння розвитку економічної науки та освіти на засадах досягнень провідних професійних інституцій системи державного фінансового контролю, підвищення ефективності та якості виконуваних науково-дослідних робіт, методичної діяльності, професійної кваліфікації фахівців; створення сприятливого середовища для розвитку соціального, освітнього та кваліфікаційного потенціалу студентів, підвищенню кваліфікації професорсько-викладацького складу університету й взаємовигідному поєднанню наукового потенціалу з практичним досвідом роботи.

 

Предметом договору є співробітництво за такими напрямами:

1. Розробка та реалізація інноваційних науково-дослідницьких, методичних продуктів фундаментального та прикладного характеру в сфері управління державними фінансами, фінансового контролю, ефективного витрачання бюджетних ресурсів, обліку, аналізу та звітності, а також прикладного програмного забезпечення для оптимізації виконання покладених на підписантів функцій та завдань.

 

2. Підготовка фахівців для роботи в Державній фінансовій інспекції України та її територіальних органах і перепідготовка працівників Державної фінансової інспекції України та її територіальних органів на основі міжнародних стандартів та світової практики організації державного внутрішнього фінансового контролю.

 

3. Підвищення кваліфікації працівників Держфінінспекції України та її територіальних органів.

 

4. Впровадження у навчальний процес передового науково-професійного досвіду посадових осіб Держфінінспекції України та її територіальних органів, залучення їх в якості викладацького складу, керування дипломними роботами, організація проходження викладачами Університету стажування, виробничої і переддипломної практики студентами Університету в Державній фінансовій інспекції України та її територіальних органах.

 

5. Підготовка наукових праць, монографій, навчальних посібників, енциклопедій словників, довідників, іншої спеціалізованої літератури в сфері економіки, фінансів і права, державного фінансового контролю, управління.

 

6. Надання, по можливості, організаційно-технічної підтримки Сторонами, підготовка та проведення науково-методичних семінарів, конференцій, круглих столів, інших заходів з актуальних проблем національної економіки та державного управління та фінансового контролю.

 

7. Надання консультаційних послуг, експертних висновків з актуальних питань державного внутрішнього фінансового контролю та аудиту, участь у підготовці відповідних проектів нормативних (та законодавчих документів.

 

8. Виконання студентами дипломних проектів, спрямованих на розв’язання реальних фінансових, організаційних, економічних, технічних проблем діяльності органів Держфінінспекції України.

 

9. Сприяння в працевлаштуванні випускників Університету та відстеження їхнього професійного становлення, кар’єри, здійснення цільової підготовки та перепідготовки фахівців, проведення взаємних консультацій з питань підготовки кадрів.

 

Відповідальність за якісне виконання обов’язків за договором несе кафедра аудиту, ревізії та аналізу Тернопільського національного економічного університету.

 

Відтепер студенти факультету обліку і аудиту можуть проходити виробничу та переддипломну практику в Державній фінансовій інспекції України та її територіальних органах.