» » Майбутні менеджери з адміністративної діяльності презентували результати тренінгу зі спеціальності

Майбутні менеджери з адміністративної діяльності презентували результати тренінгу зі спеціальності

Дата: 2-12-2014, 16:07 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 27 листопада 2014 року на факультеті державного управління слухачі магістерської програми за галуззю знань «Специфічні категорії» спеціальності «Адміністративний менеджмент» представили результати тренінгу зі спеціальності. Модератором заходу виступив доктор економічних наук, професор кафедри державного і муніципального управління Григорій Леонардович Монастирський. 

 

Упродовж тренінгу слухачі магістратури формували вміння і навички розв’язання аналітичних та практичних завдань, пов’язаних із виконанням професійних функцій у сфері адміністративної діяльності.

 

Також у заході взяли участь декан факультету державного управління, к.е.н., доцент Олег Тимофійович Іващук та професорсько-викладацький колектив кафедри державного і муніципального управління.

 

Тренінг зі спеціальності передбачав виконання завдань, які імітували діяльність менеджера з адміністративної діяльності у конкретній організації. Студенти групи АДМ-51 працювали у двох командах. Перша команда змоделювала систему управління та функціонування ПрАТ «Кондитерська фабрика «Ейфорія», друга – презентувала проект готельно-розважального комплексу «Пальма-де-Майорка».

 

Під час тренінгу студенти набули практичних навичок управлінської діяльності за такими блоками:

1. Регламентація діяльності організації;

2. Внутрішньо-організаційне забезпечення діяльності організації;

3. Взаємодія організації із зовнішнім  середовищем.

 

Слухачі магістратури оволоділи технікою адміністративної діяльності: складання та оформлення проекту установчих та регламентуючих документів організації; розподіл повноважень, обов’язків і відповідальності між структурними підрозділами; робота з документами, що визначають стандарти організації, та їх опрацювання; відновлення, поширення та зберігання інформації; опис продуктів діяльності та визначення змісту робіт організації; встановлення послідовності та тривалості необхідних робіт організації; формування плану управління персоналом; розроблення заходів щодо створення соціально-психологічних умов діяльності колективу; формування перспективних планів роботи за визначеними видами та напрямами діяльності.

 

Використання цих технологій у підготовці сучасних менеджерів – ефективний метод поєднання навчального та практичного компонентів, дієва форма прояву особистих здібностей в умовах командної роботи. Для успішної реалізації технологій на факультеті державного управління заплановано створити віртуальну лабораторію адміністративного менеджменту.