» » Боротьба зі СНІДом – прерогатива здорового суспільства

Боротьба зі СНІДом – прерогатива здорового суспільства

Дата: 2-12-2014, 15:47 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Першого грудня 2014 року відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Не може стояти осторонь цієї дати і Тернопільський національний економічний університет. У цей день відділ гуманітарної освіти та виховання організував в університетській світлиці зустріч на тему: «Боротьба зі СНІДом – прерогатива здорового суспільства». Захід провела соціальний працівник Тернопільського обласного комунального центру профілактики та боротьби зі СНІДом Лілія Семанишин. Гостя ознайомила студентів із проблемою імунодефіциту людини, яка хвилює людство упродовж багатьох років. Цікавими були запитання студентів, адже вони намагалися більше дізнатися про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, про небезпеку статевих контактів з незнайомими людьми, а також про поширення хвороби у межах Тернопільської області.

 

За останні роки захворювання аж ніяк не зменшується, а лише змінює шляхи передачі. Надзвичайно схвилювало студентську молодь і те, що окремі з потенційних носіїв смертельно небезпечного вірусу навіть не хочуть приймати лікувальну терапію, а також наражають на біду своїх дітей. Прикро, що пересічні люди, дізнавшись, що людина хвора на ВІЛ/СНІД, намагаються уникати її, а також позбавляти нормального життя, обмежуючи навіть продаж елементарних засобів для існування.

 

Варто зрозуміти, що хвороба передається статевим шляхом, через кров, а от через рукостискання, поцілунки, використання спільних засобів гігієни, а також повітрям вона не передається. Суспільство повинно толерантно ставитись до людей, хворих на вірус імунодефіциту, адже вони також хочуть насолоджуватись життям.

 

Щиро дякуємо Лілії Семанишин за цікаву та пізнавальну інформацію, що допоможе у майбутньому уникнути багатьох проблем, а також бути розуміючими у відношенні до людей, хворих на ВІЛ/СНІД.