» » День відкритих дверей факультету державного управління

День відкритих дверей факультету державного управління

Дата: 1-12-2014, 16:57 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 30 листопада 2014 року відбувся День відкритих дверей факультету державного управління. Метою заходу є ознайомити майбутніх абітурієнтів із умовами навчання на факультеті та отримання двох дипломів (Україна-Польща).

 

До заходу долучилися: начальник регіонального відділення Фонду державного майна України в Тернопільській області, д.е.н., проф. М. М. Шкільняк, начальник управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради Ю. П. Дейнека, директор ТНВК «Школа – економічний ліцей № 9» Г. В. Рибак, заступник відповідального секретаря приймальної комісії, к.е.н., доц. О. О. Луцишин, студентський декан, староста групи АДМ–51 Біла Ірина.

 

Презентували факультет державного управління декан, к.е.н., доц. О. Т. Іващук, завідувач кафедри державного і муніципального управління,   д.е.н., проф. А. Ф. Мельник, професор кафедри філософії та політології, д.політ.н., О. М. Рудакевич, заступник декана, завідувач відділу магістратури, к.псих.н., доц. М. А. Мудрак.

 

Декан факультету Олег Тимофійович Іващук відзначив, що на факультеті у 2015 році буде здійснюватися професійна підготовка бакалаврів за галуззю знань 0306 «Менеджмент і адміністрування», напрям підготовки 6.030601 «Менеджмент» із фаховими спрямуваннями «Управління у сфері економічної конкуренції» та «Муніципальний менеджмент» й магістрів за галуззю знань 1501 «Державне управління», спеціальність 8.15010002 «Державна служба», 1801 «Специфічні категорії» – спеціальність 8.18010018 «Адміністративний менеджмент», 0306 «Менеджмент і адміністрування» – спеціальність 8.03060101 «Менеджмент організацій і адміністрування» (магістерська програма «Управління конкурентоспроможністю організації») на денній та заочній формах навчання, та звернув увагу на особливості організації навчального процесу.

 

Презентуючи кафедру державного і муніципального управління,  завідувач д.е.н., проф. А. Ф. Мельник звернула увагу на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» за галуззю знань 0306 «Менеджмент і адміністрування», напрям підготовки 6.030601 «Менеджмент» із фаховим спрямуванням «Муніципальний менеджмент». Алла Федорівна зазначила, що навчання відбуватиметься за програмою двох дипломів спільно з Люблінським католицьким університетом Івана Павла ІІ: «Диплом люблінського чи іншого вишу ЄС дозволить українським випускникам працювати у Польщі без дозволу на роботу. Навчання здійснюватиметься на основі спільно-інтегрованих навчальних планів. Оплата за навчання на базі Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ додатково не стягуватиметься».

 

Алла Федорівна розповіла, що у червні 2013 року ТНЕУ підписав меморандум порозуміння із Люблінським католицьким університетом Івана Павла ІІ. У рамках практичної реалізації цього меморандуму 28-31 жовтня 2014 року науковці нашого університету відвідали Люблінський католицький університет Івана Павла ІІ з метою участі в Міжнародній науково-практичній конференції «Фінансування інтегрованого регіонального розвитку». Наші представники  зустрілися із проректором з справ промоції та співпраці із закордоном Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ, д.габ., професором Уршулею Папроцькою-Пьотровською та директором інституту політичних наук та міжнародних відносин Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ д.габ., професором Станіславом Вуйціком. Колеги обговорили пропозицію щодо реалізації спільної програми підготовки фахівців з муніципального менеджменту на освітньо-кваліфікаційних рівнях «бакалавр» та «магістр». Учасники робочої зустрічі підготували робочий варіант програми для представлення керівництву ТНЕУ та Люблінського католицького університету Івана Павла. Також розглянули можливість спільної участі наших вищих навчальних закладів у міжнародних проектах, що фінансуються ЄС.

 

Свою доповідь Алла Федорівна доповнювала цікавими і змістовними світлинами.

 

Діяльність кафедри філософії та політології презентував д.політ.н., проф. О. М. Рудакевич, а відділу магістратури – к.псих.н., доцент М. А. Мудрак. 

 

З вітальним словом до гостей звернулися начальник управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради Дейнека Юрій Петрович, начальник регіонального відділення Фонду державного майна України в Тернопільський області, д.е.н., проф. Шкільняк Михайло Михайлович, директор ТНВК «Школа – економічний ліцей № 9» Рибак Григорій Володимирович.

 

Дейнека Ю.П. наголосив на тісній співпраці мерії з ТНЕУ, особливо з кафедрою державного та муніципального управління у підготовці магістрів з спеціальності «Державна служба» й участі у розробці програм різного характеру, що допомагають у питаннях управління збалансованим розвитком регіону. Важливою, на його думку, є й підготовка бакалаврів за напрямом «Менеджмент» із фаховим спрямуванням  «Муніципальний менеджмент», а також за програмою двох дипломів, адже місто Тернопіль має дружні стосунки з сімома містами Польщі.

 

Начальник регіонального відділення Фонду державного майна України в Тернопільський області, д.е.н., проф. М. М. Шкільняк окреслив важливість професійної підготовки магістрів за галуззю знань 1501 «Державне управління», спеціальність 8.15010002 «Державна служба», 1801 «Специфічні категорії» – спеціальність 8.18010018 «Адміністративний менеджмент», 0306 «Менеджмент і адміністрування» – спеціальність 8.03060101 «Менеджмент організацій і адміністрування» (магістерська програма «Управління конкурентоспроможністю організації»).

 

Студентський декан, староста групи АДМ–51 Біла Ірина поділилися із учасниками враженнями від навчання, дозвілля, організації побуту і умов проживання у студентських гуртожитках.

 

Цікавим був виступ заступника відповідального секретаря приймальної комісії, к.е.н., доц. О. О. Луцишина, який ознайомив присутніх з особливостями вступної кампанії у 2015 році: встановлення «порогового балу»,  два рівні складності тестів з української мови та математики, пріоритетність заяв, окреслив конкурсні предмети сертифікату в межах факультету державного управління, а також дав обґрунтовані та вичерпні відповіді на запитання.

 

Ознайомитися з особливостями вступної кампанії 2015 року та презентацією ФДУ можна на сайті факультету в рубриці «Новини».