» » Працівники ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» поспілкувалися з студентами ФФ

Працівники ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» поспілкувалися з студентами ФФ

Дата: 28-11-2014, 14:03 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно у рамках вивчення дисципліни «Економіка підприємства» відбулася навчальна екскурсія для студентів 2 курсу факультету фінансів на ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» – професійне виробниче об’єднання Тернопільської області, яке успішно функціонує та динамічно розвивається потягом восьми років у галузі автомобілебудування. Сьогодні підприємство є світовим виробником кабельно-провідникової продукції для автомобілів, реалізовуючи її основному споживачу – концерну «Фольксваген», засновником якого є японська компанія SumitomoElectricBordnetze (SEBN).

 

Екскурсію для студентів організувала кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки підприємств і корпорацій Оксана Тарасівна Дудар.

 

Другокурсників зустріли працівники підприємства, які розповідали про особливості роботи, виробничий процес, технічне обладнання.

 

Злагоджена робота, інноваційні технології, відповідальні працівники й приємна робоча атмосфера є невід'ємними складовими виробничого процесу на SEBNUA. Про це та інше студентам розповіла менеджер по роботі з персоналом. Також вона ознайомила молодь із майбутнім інвестиційним проектом – виробництво кабельної в’язки для двох типів машин Audi: Limousine AU 491 i Cabrio AU 495, який очікує свого втілення.

 

Найбільше молодь зацікавив відділ логістики, який використовує сучасну систему постачання «точно в термін» (just-in-time, JIT). Концепція «0 запасу» (JIT) – це система організації постачання, яка ґрунтується на синхронізації процесів доставки матеріальних ресурсів у необхідній кількості на той момент, коли ланки логістичної системи їх потребують, з метою мінімізації витрат, пов’язаних із створенням запасів. У результаті весь механізм функціонує за принципом «замовлення – виробництво – доставка», для якого характерна відсутність будь-яких пасивних одиниць, що очікують обробки.

 

Учасники екскурсії дізналися про можливість проходження практики на підприємстві, працівники якого гарантували позитивне ставлення керівництва до практикантів, як до майбутніх кваліфікованих працівників.

 

Зустріч із працівниками «СЕ Борднетце-Україна» була дуже цікавою та корисно. Студенти отримали нові знання про виробничий процес, організацію робочого місця, змісту праці й, навіть, про правила безпечної роботи та охорони праці, які пов’язані з вивченням ряду тем із курсу навчальної дисципліни «Економіка підприємства».

 

(Бурко Христина, студентка групи Ф-22)