» » У ТНЕУ відбулося засідання круглого столу «Студентські діалоги»

У ТНЕУ відбулося засідання круглого столу «Студентські діалоги»

Дата: 19-11-2014, 10:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 17 листопада 2014 року в Тернопільському національному економічному університеті відбулося засідання круглого столу «Студентські діалоги» з участю іноземних колег-науковців та студентів, на якому обговорювалися актуальні питання студентського самоврядування.

 

З нагоди відкриття заходу, а також святкування Міжнародного дня студентів, із вітальним словом до активу університету звернувся проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна та інформаційна діяльність) Олег Петрович Адамів, який наголосив на важливості й необхідності проведення подібних зустрічей, які, безперечно, активують молодь, дозволяють обмінюватись цікавою інформацією, продукувати нові ідеї та впроваджувати їх у життя.

 

Також із студентством поспілкувалися організатори заходу: директор Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина Ігор Михайлович Таранов, координатор Українсько-польської програми Галина Василівна Василевська, керівник сектору міжнародної мобільності ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина Тетяна Василівна Сохацька та голова правління громадської організації «ПАРТНЕРСТВО» Наталія Василівна Овсейко.

 

Найактивніше обговорення викликали проблеми студентського самоврядування у Вроцлавському економічному університеті (факультет економіки, управління і туризму в Єлєній Гурі, Республіка Польща), які окреслили Анетта Зелінська (уповноважена ректора стосовно співпраці з ТНЕУ), Ельжбєта Собчак  (заступник декана факультету економіки, управління і туризму з питань науки), а також представники студентського самоврядування факультету – Пауліна Вашковська та Кароліна Лесньовська.

 

Учасники обмінялися досвідом щодо реалізації студентського самоврядування у вищих навчальних закладах країн, де вони проходили стажування чи семестрове навчання у рамках програм обміну студентами.

 

Круглий стіл «Студентські діалоги» пройшов у дружній атмосфері. Молодь виокремила пропозиції щодо удосконалення роботи студентського активу ТНЕУ, які будуть передані адміністрації університету для подальшої їх реалізації.