» » Круглий стіл «Управління особистими фінансами в умовах кризи»

Круглий стіл «Управління особистими фінансами в умовах кризи»

Дата: 17-11-2014, 16:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Гроші без фінансових знань–

 це ті гроші, що незабаром пропадуть.

 Р. Кійосакі.

        

14 листопада 2014 року в рамках відзначення Всеукраїнського тижня фінансової грамотності у залі засідань ТНЕУ відбулося засідання круглого столу на тему: «Управління особистими фінансами в умовах кризи», організований студентами факультету фінансів, які навчаються на магістерській програмі «Управління фінансами домогосподарств».

        

Уміння управляти особистими фінансами – це мистецтво, якому потрібно навчатися усе життя. Лише той, хто приділяє цьому процесу час та увагу і постійно підвищує рівень фінансових знань, може розраховувати на успіх. Свідченням цьому є життєві історії найзаможніших та найвпливовіших людей світу. Відтак учасники круглого столу мали змогу почути цікаві розповіді про найбагатших людей за версією журналу Forbes, наймолодших мільярдеріві найбагатших жінок світу.Також увазі учасників було представлено відео-опитування тернополянщодо самооцінки ними рівня фінансової грамотності, яке провели студенти групи ФДГм-51.

        

У науковому заході також взяли участь запрошені гості:

        

Василь Огринович, незалежний фінансовий консультант компанії «ОВБ Алфінанц-Україна», який наголосив на важливості підвищення рівня фінансової грамотності серед населення, зазначивши, що навчати цьому потрібно ще здитячого садочка. Також учасники круглого столу мали можливість почути фахові поради щодо раціонального розміщення власних заощаджень;

        

Вустич Катерина, юрист-консультанткредитної спілки «Калина», яка пояснила, як без болісних втрат повернути взятий кредит і як діяти у випадку, якщо не повертають кошти вам. У відповідь на запитання учасників круглого столу, фахівець порадила, як, у разі необхідності, максимально коректно і грамотно поводити себе із колекторами.

        

Степаненко Андрій, оперуповноважений сектору по боротьбі з економічною злочинністю Тернопільського міськвідділу МВС України в Тернопільській області, який розповів про найбільш поширені схеми фінансового шахрайства з коштами фізичних осіб та навів конкретні приклади боротьби із шахраями.

        

Із завершальним словом виступила керівник  магістерської програми «Управління фінансами домогосподарств», д.е.н., професор Т.О. Кізима, яка наголосила на важливості навчання фінансовій грамотності, оскільки в сучасних умовах лише фінансово грамотна людина здатна ефективно управляти своїми фінансами та досягти фінансового благополуччя. Особливу подяку Тетяна Олексіївна висловила наймолодшим учасникам круглого столу – учням школи-ліцею №6 ім. Назарія Яремчука та їхньому директору Остапчуку Олександру Миколайовичу за активну участь та велику зацікавленість у роботі наукового заходу.

        

З нетерпінням чекатимемо на нові зустрічі з цікавими людьми, щоб поринути у неймовірно захоплюючий та доволі непередбачуваний світ особистих фінансів!