» » «Сучасні інформаційні війни в контексті зіткнення цивілізацій»

«Сучасні інформаційні війни в контексті зіткнення цивілізацій»

Дата: 17-11-2014, 16:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 17 листопада 2014 року відбулося засідання круглого столу на тему: «Сучасні інформаційні війни в контексті зіткнення цивілізацій», в якому взяли участь студенти, що навчаються за галуззю знань «Міжнародні відносини» та професорсько-викладацький колектив кафедри міжнародних економічних відносин та міжнародної інформації. 

 

Роботу круглого столу розпочав доктор історичних наук, професор Ігор Богданович Дацків. Із доповіддями виступили доктор економічних наук, професор Оксана Миколаївна Ляшенко та кандидат економічних наук Зоряна Михайлівна Яремко.

 

Доповідачі звернули увагу на сучасні інформаційні війни в контексті зіткнення цивілізацій, праці видатного політолога й соціолога Семюеля Хантінгтона, основні підходи до організації інформаційно-психологічної війни, світову практику в даному напрямку, об’єкти впливу інформаційної зброї та наявні інформаційні загрози в Україні.

 

Учасники обговорили проблематику конфлікту на Сході країни в аспекті інформаційної війни, окреслили можливі шляхи протидій інформаційним та психологічним операціям спрямованих проти нашої держави.



Презентації.rar
Завантажити