» » Студенти побували у Тернопільському регіональному відділенні Аграрної біржі

Студенти побували у Тернопільському регіональному відділенні Аграрної біржі

Дата: 14-11-2014, 10:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Дванадцятого листопада 2014 року кафедра аграрного менеджменту і права організувала проведення навчально-методичного семінару на базі Тернопільського регіонального відділення Аграрної біржі.

 

Метою екскурсії стало ознайомлення студентів академічних груп МПЗ-21, МПЗ-31 і МПЗ-41 з правилами біржової торгівлі сільськогосподарською продукцією, регламентом електронних та голосових біржових торгів, а також набуття навиків роботи з біржовою та аналітичною інформацією про стан аграрних товарних ринків, здійснення навчальних електронних торгів. 

 

Зустріч відбулася в актовій залі Департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА, де студентів та представників професорсько-викладацького колективу ТНЕУ привітала директор Тернопільського регіонального відділення Аграрної біржі М.Я. Мельник.

 

Фахівці регіонального відділення Аграрної біржі представили до уваги студентів мультимедійну презентацію та ознайомила майбутніх фахівців із розвитком аграрного біржового ринку, результатами роботи за останні роки,  обсягами укладених угод, стратегією розвитку сегментів біржового ринку в майбутньому, розповіли про співпрацю з сільськогосподарськими товаровиробниками, на практиці продемонструвала роботу електронної торгової системи та проаналізувала її основні переваги.

 

Зустріч проходила у форматі змістовного діалогу. Студенти цікавились, з чим пов’язане зростання обсягів роботи Аграрної біржі за останні роки, чи виникають юридичні конфлікти між учасниками торгів, які існують гарантійні зобов’язання покупців та продавців, чи можуть клієнти біржі самостійно брати участь у торгах, яким чином доноситься інформація про можливості Аграрної біржа виробникам та покупцям.

 

На завершення навчально-методичного семінару студенти та викладачі кафедри аграрного менеджменту і права подякували керівництву  Тернопільського регіонального відділення Аграрної біржі та її працівникам за конструктивну бесіду й змістовну дискусію, з надією, що співпраця між Тернопільським національним економічним університетом та Аграрною біржею поглиблюватиметься та даруватиме щедрі плоди, які реалізовуватимуться у наукових дослідженнях студентів та викладачів  кафедри.