» » Зустріч першокурсників із письменником

Зустріч першокурсників із письменником

Дата: 10-11-2014, 18:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках тижня української культури в ТНЕУ та з метою збереження духовних традицій університету, культивування кращих рис української ментальності, виховання любові до рідної культури,  організації змістовного дозвілля студентів 7 листопада 2014 року відбулася зустріч викладачів кафедри аудиту, ревізії та аналізу та студентами групи ОКР-11 із  письменником, літературознавцем, редактором, видавцем, членом НСПУ, міжнародного ПЕН-клубу, секретарем Тернопільської обласної організації НСПУ, кандидатом філологічних наук П. І. Сорокою.

 

Петро Іванович презентував присутнім свої доробки. Роздуми про стилі, жанри літературної творчості, видатних діячів у цій галузі та їх надбання, згадки із власного досвіду створили атмосферу духовного піднесення та заохотили до пізнання духовних скарбів нашого народу.

        

Упродовж зустрічі студенти і викладачі декламували вірші. Особливо натхненно читав власну поезію завідувач кафедри аудиту, ревізії та аналізу, д.е.н., доцент В.А. Дерій. Літературні читання автора були спрямовані на оригінальне сприйняття сутності контролю, ревізії, аудиту як наук та практичних діяльностей. Це дало можливість першокурсникам збагнути особливості майбутньої професії. Гумористичний підхід до поезії на контрольно-аналітичну тематику, використаний         к.е.н., професором Мехом Я.В., сприяв зацікавленості студентів у вивченні дисциплін, передбачених їх фаховим спрямуванням.

 

Присутні взяли участь у вікторині, яку провела к.е.н., доцент С.І. Саченко.

 

Зустріч залишила приємні враження у студентів і викладачів.