» » ТНЕУ відвідали колеги з Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки

ТНЕУ відвідали колеги з Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки

Дата: 8-11-2014, 12:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 В Тернопільському національному економічному університеті відбулася зустріч студентів й викладачів кафедри економіки природокористування та економічної теорії Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки з професорсько-викладацьким колективом кафедри економіки та менеджменту природокористування ТНЕУ. 

 

Уже багато років триває співпраця між факультетом аграрної економіки та менеджменту ТНЕУ з Інститутом економіки та менеджменту Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, а круглий стіл «Еколого-економічні виклики сучасності: проблеми та перспективи вирішення», організований у нашому вищому навчальному закладі, став прикладом обміну досвідом та налагодження дружніх партнерських відносин.

 

Зустріч відкрив проректор з науково-педагогічної роботи Василь Ярославович Брич: «Я бажаю усім плідної дискусії, адже еколого-економічні проблеми використання природних ресурсів сьогодні на часі. Раціональне використання та охорона природних ресурсів – ось пріоритетні напрями діяльності сучасного суспільства. Тому держава повинна дослухатися до пропозицій науковців щодо використання лісових генетичних ресурсів, розвитку альтернативної енергетики, підвищення екологічної безпеки ґрунтів». Колеги розповіли про свій університет, наукові досягнення студентів, а також окреслили перспективи співпраці з  факультетом  аграрної економіки та менеджменту ТНЕУ.

 

Декан факультету, доктор технічних наук, професор, заслужений винахідник України Роман Богданович Гевко, вітаючи гостей, сказав: « Мені надзвичайно приємно, що у стінах нашого університету відбувається така зустріч. У нас є що презентувати й поділитися досвідом. Такі спільні круглі столи допоможуть нашим студентам налагодити тісніші контакти й бути мобільнішими, а викладачі матимуть змогу реалізувати спільні наукові проекти.

 

Також гості побували у Тернопільській державній сільськогосподарській дослідній станції та в Тернопільській філії державної установи «Інститут охорони ґрунтів України».

 

Упродовж  зустрічі ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий поспілкувався із завідувачем кафедри економіки природокористування та економічної теорії, доктором економічних наук, професором Оленою Миколаївною Стрішенець й подякував за плідну співпрацю. У свою чергу Олена Миколаївна передала вітання від ректора Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, професора Ігоря Ярославовича Коцана й вручила пам’ятний подарунок.

 

Ми сподіваємося, що це не останній візит делегації,  й студенти та викладачі матимуть змогу приїхати до нас на міжнародні конференції, а Тернопіль залишить приємні враження у колег-волинян.