» » У рамках проекту «Україна – Норвегія»

У рамках проекту «Україна – Норвегія»

Дата: 4-11-2014, 16:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно у залі засідань Вченої ради університету з ініціативи Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій та кафедри обліку в державному секторі економіки та у сфері послуг ТНЕУ відбулася відкрита лекція на тему: «Угода про асоціацію між Україною та ЄС», яку провів доктор економічних наук Роман Вакальчук (Інститут міжнародних відносин м. Осло, Норвегія). Захід відбувся у рамках проекту «Україна – Норвегія», який передбачає професійну перепідготовку звільнених у запас військовослужбовців Збройних Сил України та інших силових структур, членів їхніх сімей  та сприяння їх працевлаштуванню. Проект реалізується у ТНЕУ, і його метою є зменшення впливу негативних соціальних наслідків економічних реформ та реформ оборонного сектору на українців. 

 

Зустріч була надзвичайно цікавою та змістовною. Роман Вакальчук  відповів на запитання стосовно практичних аспектів реалізації угоди співробітництва між Україною та ЄС, позитивних та негативних наслідків імплементації європейського законодавства. Учасники проекту «Україна – Норвегія» запросили Романа Вакальчука ще раз відвідати Тернопільський національний економічний університет для обміну думками, досвідом.

 

Також Роман Вакальчук зустрівся з ректором університету, доктором економічних наук, професором Андрієм Ігоровичем Крисоватим й поспілкувався з адміністрацією вищого навчального закладу щодо реалізації нового проекту, налагодження співпраці шляхом проведення спільних заходів: «Сьогодні я дуже задоволений організацією таких зустрічей та їхнім змістовим наповненням. Мені приємно бачити, що у вас працюють професіонали й наше партнерство є результативним». У свою чергу ректор ТНЕУ подякував за візит й можливість прочитати лекції й провести тренінги для слухачів програми: «Кожен повинен відчути свою значимість  й особливість. Сім'ї військовослужбовців сьогодні потребують уваги і підтримки. Ми тішимося, що маємо можливість долучитися до такого цікавого проекту. Сподіваємося, що він буде результативним: підвищить рівень добробуту сімей військовослужбовців та членів їхніх сімей, соціально адаптує в умовах громадянського суспільства з ринковою системою відносин, шляхом організації заходів з психологічної реабілітації учасників проекту та сприятиме відкриттю власної справи і сімейного бізнесу слухачами курсів».

 

Ми сподіваємося, що такі практичні кроки стануть хорошим початком довготривалої співпраці між Україною та Норвегією.




 
 
 
 
 
 
 
 

Презентація.rar
Завантажити