» » Люблінський католицький університет Івана Павла ІІ — нові горизонти співпраці

Люблінський католицький університет Івана Павла ІІ — нові горизонти співпраці

Дата: 3-11-2014, 11:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У червні 2013 року Тернопільський національний економічний університет підписав меморандум порозуміння із Люблінським католицьким університетом Івана Павла ІІ. У рамках практичної реалізації цього меморандуму 28-31 жовтня 2014 року науковці нашого університету – завідувач кафедри державного і муніципального управління, д.е.н., професор Алла Мельник та професор кафедри державного і муніципального управління, д.е.н., Григорій Монастирський відвідали Люблінський католицький університет Івана Павла ІІ (Республіка Польща) з метою участі в Міжнародній науково-практичній конференції «Фінансування інтегрованого регіонального розвитку». 

 

Члени української делегації зустрілися із проректором з справ промоції та співпраці із закордоном Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ, д.габ., професором Уршулею Папроцькою-Пьотровською та директором інституту політичних наук та міжнародних відносин Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ д.габ., професором Станіславом Вуйціком. Колеги обговорили пропозицію щодо реалізації спільної програми підготовки фахівців з муніципального менеджменту на освітньо-кваліфікаційних рівнях «бакалавр» та «магістр». Учасники робочої зустрічі підготували робочий варіант програми для представлення керівництву ТНЕУ та Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ. Також розглянули можливість спільної участі наших вищих навчальних закладів у міжнародних проектах, що фінансуються ЄС.

 

Змістовними та актуальними були доповіді українських науковців, зокрема, професор Алла Мельник виступила з доповіддю «Механізми забезпечення реалізації регіональної структурної політики: організаційні та фінансові аспекти». Професор Григорій Монастирський виголосив доповідь «Використання фінансових ресурсів ЄС для реалізації антикризового інструментарію розвитку прикордонних територій України та Польщі». Праці рекомендовано до публікації у монографії англійською мовою, видання якої передбачене на 2015 рік.

 

У рамках культурної програми члени української делегації ознайомилися з історичними пам’ятками м. Люблін та провести зустріч «Культура та традиції України» для учнів гімназії м. Свіднік.