» » Лектор DAAD Міхаель Бек відвідав ТНЕУ

Лектор DAAD Міхаель Бек відвідав ТНЕУ

Дата: 21-10-2014, 15:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Упродовж 17 жовтня у ТНЕУ з робочим візитом перебував лектор Німецької служби академічного обміну у ЛНУ ім. І. Франка Міхаель Бек. О 12.00 год відбулась презентація стипендіальних програм DAAD. Найбільше зацікавлення у студентів викликали стипендії на літні курси, навчання у магістратурі та групові краєзнавчі поїздки у Німеччину. Обов'язковими для участі у цих програмах є дві умови: знання німецької мови, яке потрібно підтвердити одним із сертифікатів, а також переконлива мотивація, цінними порадами стосовно написання якої поділився М. Бек. Детальніше про ці та інші можливості, а також про зміну вимог до заявок можна дізнатися на сайті http://daad.org.ua/.

 

О 13.00 год відбулась зустріч М. Бека із директором ННІМЕВ ім. Б. Гаврилишина, Ігорем Михайловичем Тарановим, під час якої колеги обговорили перспективи співпраці ТНЕУ та DAAD, а зокрема можливість проведення у нашому вищому навчальному закладі іспиту «Test DaF» та підготовчих курсів до нього.

 

О 14.00 год у бібліотеці електронних ресурсів університету відбувся мовний тест «ОnDaF», сертифікат якого засвідчує право на участь у стипендіальних програмах DAAD. У тестуванні взяли участь понад 80 студентів і викладачів ТНЕУ, ТНПУ ім. В. Гнатюка і ТНТУ ім. І Пулюя. Із приємністю зазначимо, що багато студентів ННІМЕВ і, зокрема, Українсько-німецької факультет-програми показали добрий результат і можуть претендувати на фінансування від DAAD. Відповідні сертифікати учасники можуть завантажити і роздрукувати із своїх профілів на сайті www.ondaf.de.

 

Повідомляємо студентам, які з певних причин не змогли пройти тест у Тернополі, що ви можете зареєструватися для його проходження у Львівському національному університеті ім. І. Франка або у Волинському національному університеті ім. Л. Українки. Для цього потрібно звернутись на електронну адресу М. Бека. Можливе також повторне проведення тесту «ОnDaF» на початку листопада у Тернопільському національному економічному університеті, про що повідомимо додатково.