» » День народження відсвяткували в затишній родинній атмосфері

День народження відсвяткували в затишній родинній атмосфері

Дата: 16-10-2014, 16:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У теплій та дружній атмосфері відбулося святкування 45-річчя від дня заснування кафедри обліку і правового забезпечення АПВ. Гості й колектив кафедри зібралися у залі засідань Вченої ради, щоб розділити радість від спілкування та зустрічі з випускниками, почесними гостями, студентами.

 

Ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор А.І. Крисоватий звернувся до учасників із вітальним словом: «Колектив вашої кафедри особливий. Ви вмієте зустрічати кожен день, як дарунок долі, ви вмієте у всіх справах горіти, вмієте вірити і любити. Мені дуже приємно, що такий творчий колектив працює у нашому вищому навчальному закладі! Завдяки постійному новаторству, ініціативності, вмінню працювати на перспективу та прагненню до експериментування сьогодні Ваша кафедра впевнено інтегрується у світовий освітянський простір. Дякую за самовіддану і плідну працю, активну участь в організації студентського дозвілля, вагомі здобутки на освітянській  ниві. Тож нехай щастить вам в усіх починаннях, творчої наснаги, нових звершень у досягненні омріяних вершин!».

 

Кафедра обліку і правового забезпечення агропромислового виробництва є одним із фундаторів славного літопису  Тернопільського національного економічного університету.

Історія кафедри бере свій початок у 1969 році. Першим завідувачем кафедри спеціалізованих дисциплін, на базі якої пізніше утворилась кафедра, був кандидат економічних наук, професор Геннадій Якович Лебединський.  Авторитет кафедри невпинно зростав з приходом на посаду завідувача,  справжнього фахівця своєї справи – Григорія Андрійовича Лисого, пізніше  І. О. Белебехи, П. Я. Хомина,  І. Г. Яремчука,  Ю. Я. Литвина,      М. С. Палюха, М. К. Пархомця.

У 2013 році на посаду завідувача кафедри призначено кандидата економічних наук, доцента Руслана Феоктистовича Бруханського.

29 травня 2013 року наказом ректора ТНЕУ кафедру аграрного бізнесу і обліку перейменовано у кафедру обліку і правового забезпечення агропромислового виробництва. Кафедрі надано статус випускової зі спеціальності «Облік і аудит» за фаховим спрямуванням «Облік і правове забезпечення агропромислового виробництва».

За 45-річну історію розвитку колектив вміло поєднав класичні академічні традиції освіти і новітні тенденції євроінтеграції навчального процесу.

Науковцями кафедри опубліковано понад дві сотні підручників, навчальних посібників, монографій, що широко визнані в наукових колах і знайшли своє місце серед економічної літератури бібліотечних фондів не лише України, але й інших країн світу. Створено базу електронних підручників, навчальних посібників і контролюючих програм.     

Сьогодні колектив кафедри невтомною працею та інтелектуальним потенціалом впевнено підтримує славний імідж Тернопільського національного економічного університету.

 

Андрій Ігорович подарував професорсько-викладацькому колективові комп’ютер і солодкий сюрприз – торт із логотипом кафедри. Також ректор вручив грамоти викладачам і студентам із найкращими побажаннями для кожного.

 

Випускники кафедри — яскравий приклад високого духу та  національної свідомості. До вітань долучилися випускник кафедри, голова наглядової ради компанії «Протекшен Груп» Роман Йосипович Заставний, Генеральний директор ПАП «Агропродсервіс» Чайківський Іван Адамович, декан ФАЕМ професор Роман Богданович Гевко, випускниця, декан Українсько-Німецької факультет-програми Алла Рожко, випускник, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансово-економічної безпеки Володимир Петрович Мартинюк, випускник кафедри, завідувач науково-технологічного відділу аграрної економіки, інформаційно-аналітичної роботи, маркетингу і трансферу інновацій Тернопільської державної сільськогосподарської дослідної станції інституту кормів та сільського господарства Поділля національної академії аграрних наук України Андрій Петрович Сава, випускниця кафедри, заступник начальника обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів місцевих бюджетів в головному управлінні державної казначейської служби у Тернопільській області Наталія Ярославівна Боліновська.

 

Творчі колективи ТНЕУ дарували учасникам і гостям свої виступи. Глядачі мали можливість переглянути презентацію із найяскравішими моментами з життя кафедри обліку і правового забезпечення АПВ.

 

Студенти, вітаючи професорсько-викладацький колектив, подарували багато сюрпризів й сказали, що Руслан Феоктистович – саме той керівник, з яким і легко працювати, і завжди є бажання творити щось нове, саме той керівник, якого шанують, цінують і ставлять в приклад іншим.

 

Із щирими словами привітань виступив завідувач кафедри, кандидат економічних наук, доцент Руслан Феоктистович Бруханський: «Сьогодні осінь золотими літерами вписала в історію нашої кафедри ще один знаменний день. Ми змужніли, виросли професійно, стали одним цілим із студентами та випускниками. Я радію, що нам вдалося тільки за останній рік провести багато заходів, як наукового, так і духовного плану. Переконаний, що у нашої кафедри гарне майбутнє, бо нам довіряють студенти, поважають колеги, прислухається до наших пропозицій адміністрація. Студенти нашої кафедри – це найкращі студенти університету з своїм особливим внутрішнім світом та впевненими переконливими поглядами на життя. Я вірю – наші з вами зусилля не будуть марними й ми доведемо усім, що освіта в Україні може гідно конкурувати з освітніми послугами, які надаються закордоном».

 

За приємними вітаннями, спогадами і побажаннями непомітно злетів час святкової зустрічі. День народження подарував усім хороший настрій, радісне піднесення і відчуття особистої причетності до справ та життя улюбленого університету.