» » Відгук студентки ТНЕУ про літню навчальну програму Вроцлавського економічного університету ( Республіка Польща)

Відгук студентки ТНЕУ про літню навчальну програму Вроцлавського економічного університету ( Республіка Польща)

Дата: 2-10-2014, 11:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Мене звати Вікторія. Мені 17 років, навчаюсь в Тернопільському національному економічному університеті. Цього року  мені випала дивовижна нагода поїхати на навчання у Вроцлавський економічний університет (Республіка Польща). Навчання проводилося польською та англійською мовами. Для студентів, які  мають бажання вдосконалювати знання іноземної мови, така програма є ідеальною. Університет розташований у місті Єленя-Гура, де для нас організували багато екскурсій, а саме: центр міста, фармацевтичний центр, музей, гірська прогулянка, місцева поліція та туристичне бюро, де студенти навчалися замовляти квитки виключно іноземною мовою. Також ми відвідали новий заклад цього міста – аквапарк. Я вважаю, що це чудова нагода весело провести час. Проте, найбільше мені сподобалися гори цього давнього міста, які є його окрасою.

        

Під час поїздки студенти відвідали місто Вроцлав. Часто його називають «Квіткою Європи». Коли я побувала там, то зрозуміла, що це справді так. Під час екскурсії ми побували у картинній галереї, місцевому вокзалі, багатьох храмах, Тумському острові, який оточений католицькими храмами та руїнами деяких будівель, датованих IX століттям. З правого боку острова протікає річка Одра, над якою височать могутні мости. Вважається, що у Вроцлаві до Другої світової війни було 303 мости, зараз їх – 133. Я б назвала це місто «маленькою Венецією».

 

Другою важливою подією була поїздка у Німеччину. Ми мали змогу побувати у Дрездені, який розташований на Ельбі. У німецькій літературі Дрезден отримав назву «Флоренція на Ельбі». Дрезден – це казка. Ми відвідали місцеву ратушу, синагогу, храм Святого Христа. Також надзвичайно цікаво було побачити палац короля Саксонії – Августа II. Як відомо з історії, король мріяв приїжджати у свій палац не на кареті з кіньми, а на дуже красивому човні, який зберігається там й до сьогодні. Усі студенти залишилися задоволені цією поїздкою.

 

Навчання в Польщі – це незабутні враження. Я дізналася багато нового, побачила старовинні архітектурні пам’ятки і просто насолоджувалася атмосферою країни. Тому, всім хто має бажання вивчати іноземні мови потрібно навчатися у Польщі.

 

Всім організаторам, а особливо ректору ТНЕУ, доктору економічних наук,  професору Андрію Ігоровичу Крисоватому, хочу висловити щиру подяку!