» » Тиждень англійської мови в Тернопільському національному економічному університеті

Тиждень англійської мови в Тернопільському національному економічному університеті

Дата: 2-10-2014, 11:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 16-24 вересня 2014 року професорсько-викладацький колектив кафедри ділової комунікації та організаційної поведінки проводив у Навчально-науковому інституті міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Тиждень англійської мови, організований з нагоди Європейського дня мов. Гостем заходу став професор Орхуської школи бізнесу Б’ярне Шліхтер.

 

Відкриття «English Language Week», з ініціативи студентів четвертого курсу УНФП, відбулося у форматі англомовного квесту для другокурсників. Ціллю змагання було відшукати особливу цибулину тюльпана з Нідерландів. На шляху до «скарбу» учасники виконували різні завдання: партія в шашки, пошуки людини з певною ознакою, розгадування ребусів і секретних кодів. Усі випробування повинні були виконуватися англійською мовою, якою й були сформульовані.

 

Студенти першого курсу взяли участь у адаптивному тренінгу та поборолися за першість у інтерактивній грі з іноземної мови «Scavenger». Марта Дручик, студентка групи МАУН-11, поділилася враженнями: «Першокурсники просто занурилися у захоплюючу гру. Учасникам було надзвичайно весело. Кожен намагався бути корисним для своєї команди та виконати завдання швидше, ніж суперники. Викладачі перевірили результати квесту і визначили переможців. Ними стали дві команди, але всі були задоволені рухливим, захоплюючим та незабутнім квестом. Ця гра дала нам можливість познайомитись ближче з однокурсниками та знайти нових друзів.»

 

Також у рамках Тижня відбулася олімпіада з англійської мови, конкурс кращого знавця англійської орфографії, написання есе, конкурс плакатів та інші. Працівники читальної зали бібліотеки УНФП разом з кафедрою ділової комунікації та організаційної поведінки підготували тематичну виставку «The Language of Global Business».

 

До заходу долучилися викладачі та аспіранти кафедри міжнародного маркетингу і менеджменту, які взяли участь у науковому семінарі «Trust in Co-soured Software Development». Головним доповідачем був професор Б. Шліхтер, а кафедра ДКОП провела науково-методичний семінар «Ways to Improve Academic Writing Skills for the Students of International Marketing and Management».

 

Студенти отримали чудову нагоду поспілкуватися з менеджером із продажу автомобілів компанії VOLKSWAGEN – Джіммі Рупташем (Jimmy Ruptash), який взяв участь у відкритій лекції з організаційної поведінки, проведеній доцентом Наталією Володимирівною Батрин.

 

Гість «English Language Week», професор Б. Шліхтер, показував майстер-класи для студентів 4 курсу. Також він очолював журі конкурсу «Excellence in Presentation Skills», де студенти демонстрували свої навички як шляхом традиційної презентації, так і у форматі «Pecha Kucha». Б’ярне Шліхтер зазначив, що такі конкурси розвивають вміння робити публічні виступи англійською мовою.

 

На церемонію закриття Тижня англійської мови студенти першого курсу УНФП підготували презентації своїх груп англійською мовою.

 

Такі заходи мотивують до вивчення іноземних мов та спонукають до розвитку і вдосконалення комунікативних навичок.