» » На Тернопільському ставу найсильнішою виявилася команда ТНЕУ

На Тернопільському ставу найсильнішою виявилася команда ТНЕУ

Дата: 30-09-2014, 14:48 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У неділю, 28 вересня, команди змагалися за кубок, а тернополяни, окрім змагань, побачили показові виступи веслувальників, представників вітрильного спорту та змагання із канополо.

 

- У підсумку перше місце за участь у перегонах на драгонботі посіла команда ТНЕУ, друге – команда ветеранів веслувального спорту, а третє місце – у команди ТНПУ ім. В.Гнатюка, –  розповів начальник управління молоді та спорту Микола Круть.

 

Переможці виграли у своїх старших колег з відривом практично у 3 секунди: результат команди ветеранів 00:59,66 с, а діючих спортсменів-веслувальників, які є студентами економічного університету, – 00:56,84 с.

 

Четверте місце посіли тернопільські рятувальники. Загалом змагалося 8 команд. Згідно із жеребкуванням, у першому заїзді змагалися команди ОДА та педуніверситету. Перемогли майбутні педагоги. Далі дистанцію долали команди ДЮСШ «Буревісник», де виступали наймолодші учасники – юні спортсмени-веслувальники – учні школи, та команда ТНЕУ. Наступну пару команд склали «Олімп» та МНС. У ще одному відбірковому заїзді виступили «Туристи Тернопілля» та «Ветерани веслування – Укрінбанк».

Поки команди відпочивали, готуючись до наступного етапу змагань, увагою публіки заволоділи представники секції віндсерфінгу, які під яскравими вітрилами вітродошок класів «RS:X» та «Biс Teсhno» демонстрували свої вміння підкорювати стихії вітру та хвиль. Загалом на плесі цього дня було до п’ятнадцяти вітрильників, повідомив сайт ОДА.

До наступного кола вийшло чотири команди, пари яких знову склали за жеребкуванням. Відтак у двобої між двома тернопільськими вузами виграли представники ТНЕУ, а заїзд між спортсменами з МНС і ветеранами завершився перемогою веслувальників з більшим досвідом.

 

До слова, сайт міської ради повідомляє: планується, що подібний фестиваль через кілька років будуть проводити серед команд не тільки України, а й Європи. Насамперед для цього у місті потрібно відновити діяльність спортивних споруд.

- Дуже важливо, щоб у Тернополі відновили веслувальний канал, який з 1996 року не працює, – зазначила доцент кафедри водних видів спорту Національного університету фізичного виховання і спорту України (НУФВСУ), майстер спорту з веслування на байдарках Оксана Чередниченко. – Тоді тут можна було б проводити міжнародні змагання, кубки світу, чемпіонати Європи.

 

За матеріалами сайту http://7days-ua.com/news/u-zmahannyah-na-ternopilskomu-stavu-komanda-tn/