» » Міжнародна науково-практична конференція "Трансформаційні процеси економічної системи в умовах сучасних викликів".

Міжнародна науково-практична конференція "Трансформаційні процеси економічної системи в умовах сучасних викликів".

Дата: 29-09-2014, 10:36 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

26 вересня 2014 року в Тернопільському національному економічному університеті розпочалася Міжнародна науково-практична конференція "Трансформаційні процеси економічної системи в умовах сучасних викликів".

 

З промовою до учасників звернувся ректор ТНЕУ, професор, доктор економічних наук Андрій Ігорович Крисоватий. «Я радий вітати сьогодні у стінах нашого університету високоповажних гостей. Надзвичайно приємно, що Міжнародна науково-практична конференція "Трансформаційні процеси економічної системи в умовах сучасних викликів" організована однією із найпотужніших кафедр вищого навчального закладу. В умовах економічних трансформацій важко говорити про сталий розвиток. Основне завдання науковців спрогнозувати, яким шляхом треба рухатися нашій державі. У програмі Президента є багато пунктів щодо реформування діючої економічної системи. Завдання таких конференцій – обґрунтувати необхідність цих процесів. Я запрошую всіх до дискусії, бажаю нам плідної роботи та сподіваюся, що матеріали і висновки цього зібрання будуть направлені до відповідних комітетів Верховної Ради. Я бажаю усім нам миру, щоб ми сміливо крокували у завтрашній день», - сказав ректор ТНЕУ.

 

Виступаючи, доктор габ., професор, керівник Закладу прикладної економіки Ягеллонського університету (м. Краків, Польща) Тадеуш Вавак зауважив: «Асоціація – це перший важливий крок у напрямку прийняття України до Європейського Союзу. Перед громадянами вашої держави постало нове завдання – виконати умови вступу, у тому числі також у галузі науки. Сила економіки кожної країни в довгостроковій перспективі залежить від темпів розвитку науки, вищої освіти та їх вимірних результатів у галузі наукових досліджень й консалтингу». 

 

Після пленарного засідання робота конференції продовжилася у секціях: «Фінансові механізми стимулювання підприємницької діяльності», «Капіталізація суб’єктів господарювання: концептуалізація та новелізація векторів розвитку», «Забезпечення соціальної відповідальності бізнесу та перспективи економічного зростання», «Мобільність у рамках науково-освітнього європейського простору», «Розвиток підприємства: засади стабілізації і перспективи модернізації», «Економічні аспекти реформування системи охорони здоров’я: реалії та очікування».

 

Завершальне пленарне засідання, на якому підводилися підсумки конференції, відбулося 27 вересня 2014 року. 

 

Пропонуємо Вашій увазі монографію за загальною редакцією завідувача кафедри економіки підприємств і корпорацій, доктора економічних наук, професора В.І. Гринчуцького, у якій представлені результати роботи Міжнародної науково-практичної конференції "Трансформаційні процеси економічної системи в умовах сучасних викликів".