» » Участь в акредитації Щецинського університету (Польща)

Участь в акредитації Щецинського університету (Польща)

Дата: 23-09-2014, 13:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 13-15 вересня 2014 року доктор економічних наук, професор Григорій Монастирський, виконуючи функції міжнародного експерта Польської акредитаційної комісії, взяв участь у проведенні інституційної акредитаційної оцінки факультету управління та економіки послуг Щецинського університету (Республіка Польща).

 

У роботі комісії взяло участь 9 експертів, що оцінювали різні зрізи діяльності факультету. До обов’язків міжнародного експерта входив аналіз аспекту інтернаціоналізації навчальної та наукової діяльності. Проведення акредитації передбачало низки зустрічей, зокрема з керівництвом університету та факультету, студентами, професорсько-викладацьким складом, представниками студентського самоврядування, фахівцями відділу міжнародного співробітництва, особами відповідальними за проведення практики, фахівцями відділу кар’єри та моніторингу випускників, фахівцями відділу оцінки якості навчання, представниками працедавців, керівником відділу післядипломного навчання, представниками наукових кіл, адміністративно-технічним персоналом. Слід зазначити, що процедура проведення акредитації та підготовки відповідного висновку в Польщі за критеріями незалежності та об’єктивності докорінно відрізняється від української. Враховуючи європейські прагнення України, досвід міжнародної акредитації є неоціненним для забезпечення адаптації вітчизняної системи оцінки якості вищої освіти до міжнародних стандартів.

 

В рамках візиту було проведено робочі зустрічі з д.габ., професором Данутою Штраль та д.габ., професором Стефаном Вжосеком (Вроцлавський економічний університет), д.габ., професором Тадеушем Куфелем (Університет Миколая Коперника в Торуні), доктором Томашом Нореком (Щецинський університет). Під час зустрічей було визначено практичні напрямки спільної участі в наукових та освітніх проектах Європейського Союзу.

 

Поглиблення міжнародних зв’язків ТНЕУ сприятиме практичній реалізації стратегічних орієнтирів розвитку нашого університету, зокрема щодо диверсифікації фінансування наукових досліджень за рахунок міжнародних грантів та проектів, підвищення мобільності професорсько-викладацького складу та студентів.