» » Зустріч з професором Б’ярне Шліхтером

Зустріч з професором Б’ярне Шліхтером

Дата: 22-09-2014, 16:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

В рамках виконання Угоди про співпрацю між Тернопільським національним економічним університетом та Орхуською школою бізнесу (Данія) в ТНЕУ прибув професор Б’ярне Шліхтер на період з 16 по 30 вересня 2014 року з метою проведення практичних занять та обговорення перспектив подальшого співробітництва в Навчально-науковому інституті міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина.

        

19 вересня 2014 року відбулася зустріч ректора, доктора економічних наук, професора А.І. Крисоватого із датським науковцем. До заходу долучилися в. о. проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародна та інформаційна діяльність), кандидат технічних наук, доцент Олег Петрович Адамів та заступник директора Українсько-нідерландської факультет-програми, кандидат економічних наук, доцент Наталія Володимирівна Батрин.

        

Андрій Ігорович привітав гостя: «Ми хочемо подякувати Вам за тісну співпрацю й за те, що Ви робите свій вагомий внесок у навчальний процес наших студентів». Н.В. Батрин нагадала про те, що цього тижня на Українсько-нідерландській факультет-програмі проводитиметься тиждень англійської мови, у рамках якого Б. Шліхтер покаже майстер-клас для студентів 4-го курсу.

        

У свою чергу, науковець зауважив, що студенти ТНЕУ володіють англійською мовою на досить високому рівні. Також розповів про співпрацю з нашими аспірантами в Данії. «Щороку ми запрошуємо 5 аспірантів вашого вищого навчального закладу до безпосередньої участі у роботі школи.» Б. Шліхтер сказав, що  Орхуська школа бізнесу не боїться подій на сході України й готова до тісної співпраці з університетом.

        

«Дуже приємно, – зауважив О.П. Адамів, ­– що Б’ярне Шліхтер у своїх статтях зазначає, що він науковець Тернопільського національного економічного університету.»

        

Ректор ТНЕУ попросив гостя окреслити слабкі сторони вищого навчального закладу і висловити свої пропозиції стосовно їх подолання. Датський професор відповів, що студентам потрібно звертати більшу увагу на підготовку наукових робіт й упродовж навчання тісніше співпрацювати з бізнес-структурами.

        

Сподіваємося, що співпраця між навчальними закладами продовжуватиметься й буде результативною.