» » Науковці факультету комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ взяли участь у конференції «CPEE-2014»

Науковці факультету комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ взяли участь у конференції «CPEE-2014»

Дата: 19-09-2014, 15:51 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Протягом 9-12 вересня у словацькому місті Жиліна відбулася П’ятнадцята міжнародна конференція “Обчислювальні проблеми в електротехніці CPEE-2014”, до участі у якій були запрошені – декан факультету комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ, д.т.н., професор Дивак Микола Петрович, к.т.н., доцент Пукас Андрій Васильович та к.т.н., доцент Манжула Володимир Іванович. Загалом Україну на цьому заході представляли дванадцять науковців.

 

Серед майже сотні доповідачів лише 12 виступали на пленарному засіданні, а решта – презентували стендові доповіді. 

 

Науковці нашого університету презентували для обговорення теми: «Інтервальна модель для опису малої гідроелектростанції і метод її побудови» та «Кореляційний аналіз відгуку на подразнення зворотного гортанного нерва в процесі  хірургічної операції». Перша доповідь була виголошена під час проведення секційного засідання, а друга - представлена стендовою презентацією.

 

Микола Петрович зазначив, що участь у таких міжнародних заходах дає можливість наведення наукових контактів із університетами інших країн, що мають факультети спорідненого профілю; дозволяє обмінятися досвідом, наприклад, стосовно використання програмного забезпечення у навчальному процесі чи проблем його ліцензування; окреслити шляхи можливої співпраці між представниками наукових шкіл.

 

За результатами доповідей науковців ТНЕУ оргкомітет конференції рекомендував опублікувати статті у наукових періодичних виданнях Польщі, Словаччини та Чехії, що входять до переліку наукометричної бази Scopus.