» » Робоча зустріч ректора ТНЕУ з науковцями Дортмундського університету прикладних наук

Робоча зустріч ректора ТНЕУ з науковцями Дортмундського університету прикладних наук

Дата: 10-09-2014, 16:41 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Сонячного ранку, 9 вересня 2014 року, Тернопільський національний економічний університет зустрів гостей із мальовничої західної частини Німеччини – міста Дортмунд. Ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий та проректор з міжнародної та інформаційної діяльності Олег Петрович Адамів зустріли  науковців Дортмундського університету прикладних наук. Метою робочої зустрічі  є налагодження співпраці між вищим навчальним закладом та німецькими колегами, яких представляли проректор університету Карстен Волф, директор магістерської програми «Європейський майстер в проектному менеджменті» Пітер Ройш і провідний лектор програми «Європейський майстер в проектному менеджменті» Вольфган Тисяк. 

 

Привітавши один одного, розпочали діалог. Німецькі гості наголосили на проведенні спільної конференції – IDAACS’2015. Упродовж розмови Карстен Ройш люб’язно запросив ректора ТНЕУ відвідати Німеччину і пообіцяв познайомити із особливостями ведення освітнього процесу в Дортмунді. У свою чергу А.І. Крисоватий зазначив: «Я надзвичайно радий, що такі шановні гості відвідали наш університет. Дякую за роботу, яку ви проводите спільно з нами, а саме з професором Анатолієм Саченком. Мені дуже приємно, що у цій залі зібралися люди, які поділяють ідеї проектного менеджменту». Для наукової родини ТНЕУ було дуже важливо почути думку німецьких колег, які висловилися щодо важливості інтенсивного розвитку обговорюваного освітнього напрямку. 

 

У рамках ділової зустрічі не залишився без уваги проект «Horizon 2020». Він є новою програмою ЄС з досліджень та інноваційної діяльності, яка триватиме з 2014 до 2020 року. Ректор ТНЕУ зазначив, що бажав би більш практичного підходу у цій площині. Андрій Ігорович підкреслив, що ТНЕУ має немалий досвід роботи в напрямку прикладного менеджменту. Також жваво обговорювалася співпраця в руслі обміну студентами і викладачами. Їм буде надзвичайно цікаво послухати лекції, відвідати семінари та майстер-класи у Німеччині. «Для нас дуже важливим завданням є залучення студентів до наукової роботи», – зазначив А.І. Крисоватий. У відповідь гості висловили пропозицію стосовно навчання найстаранніших студентів ТНЕУ на магістерській програмі у Дортмундському університеті прикладних наук. «Ми готові до тісної співпраці. Також пропонуємо розпочати практику сумісного керування магістерськими роботами та дисертаціями. Нам надзвичайно приємно, що ви переймаєте наш досвід і співпраця з вами приносить задоволення, – висловив думку Карстен Волф. – Це дає можливість модернізувати освітній процес, покращити якість роботи університету й підвищити інтерес студентів до наукової діяльності.» 

 

На завершення Пітер Ройш зробив висновок: «Тернопіль – це форпост європейського менеджменту». Ще однією приємною новиною стала пропозиція дортмундських гостей стосовно запрошення на навчання 15-ти студентів і стажування 3-х викладачів. Цей проект реалізовуватиметься  у разі отримання університетом гранту. 

 

Робоча зустріч із делегацією мала дружній невимушений характер і принесла  позитивні враження учасникам. Сподіваємося, що цей проект був не останнім і його результати вже згодом реалізуються, генеруючи нові ідеї в освітнє життя ТНЕУ.