» » На нараді у проректора В.Я. Брича обговорили проблеми студентського життя

На нараді у проректора В.Я. Брича обговорили проблеми студентського життя

Дата: 4-09-2014, 11:00 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

Третього вересня у проректора з науково-педагогічної роботи, професора В.Я. Брича відбулася чергова нарада за участю заступників деканів з виховної роботи на факультетах, представників відділу гуманітарної освіти і виховання, директора студмістечка І.В. Плішка,  голови студентського профкому А.М. Шевчука, голови університетської ради студентів П. Бича. 

 

Нарада пройшла в атмосфері жвавої дискусії, доброзичливості та взаєморозуміння.

 

Обговорювалися питання про основні засади організації виховної роботи в новому 2014-2015 навчальному році, зокрема:

  • особливості  призначення кураторів академічних груп на факультетах;
  • забезпечення співпраці кураторів,  органів студентського самоврядування та відділу гуманітарної освіти та виховання;
  • організацію здорового способу життя студентської молоді, невід’ємною складовою якої є  поглиблення правових знань, профілактика шкідливих звичок, попередження  правопорушень, в тому числі в гуртожитках, пошук ефективних засобів впливу на студентів з девіантною поведінкою;
  • стимулювання мотивації до активнішої роботи кураторів академічних груп;
  • особливості планування масових виховних заходів у зв’язку із  ситуацією, яка склалася в країні в умовах збройного протистояння.

Особливу увагу було приділено питанням покращення дисципліни в гуртожитках. Своїми міркуваннями поділився директор студмістечка Іван Володимирович Плішко. Учасники наради наголосили на необхідності стимулювання конкуренції між студентами у побутовій та громадській роботі, дотриманні розпорядку дня в гуртожитку.

 

Жваве обговорення викликало питання про порядок поселення студентів у гуртожитку, в тому числі необхідність залучення до цього процесу органів студентського самоврядування. 

 

Усі учасники наради одностайно погодилися із необхідністю проведення заходів щодо покращення рейтингових показників діяльності  кураторів, зокрема, запропоновано двічі на рік проводити конкурс «Кращий куратор» із відповідним матеріальним заохоченням переможців. Проекти положення про конкурс вирішено розглянути на наступних нарадах, які Василь Ярославович запропонував проводити систематично.