» » Визначено переможців І Всеукраїнського турніру з волейболу серед жіночих команд, присвяченого пам'яті Сергія Ілліча Юрія

Визначено переможців І Всеукраїнського турніру з волейболу серед жіночих команд, присвяченого пам'яті Сергія Ілліча Юрія

Дата: 1-09-2014, 17:19 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 28-30 серпня 2014 року у Тернопільському національному економічному університету відбувся І Всеукраїнський турнір з волейболу серед жіночих команд, присвячений пам’яті ректора ТНЕУ, віце-президента Федерації волейболу України професора Юрія Сергія Ілліча. 

 

Сергій Ілліч – знана особистість, відомий науковець, меценат, людина, яка вболівала за долю молодого покоління. Від студента до ректора він пройшов тернистий шлях освітньої ниви. Але поряд із науковою діяльністю він активно долучався до розвитку спорту рідного краю, був головою Тернопільського обласного відділення НОК України. 

 

Зі студентських років він любив волейбол і це захоплення сформувало його характер, загартувало як лідера. Сергій Ілліч вважав, що хороший фахівець повинен бути гармонійно розвинутою особистістю. Неодноразово особисто виїжджав на чемпіонати світу, універсіади, різні міжнародні змагання, щоб підтримати своїх студентів. Волейбольний турнір, організований у ТНЕУ, став ще однією доброю нагодою вшанувати пам'ять людини з великим серцем й залишеними добрими ділами. 

 

Турнір відкрив ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор А. І. Крисоватий. Звертаючись до присутніх, він сказав: «Сергій Ілліч надихав своєю присутністю і підтримкою усіх студентів ТНЕУ, залучав якомога більше молодих людей до занять волейболом та іншими видами спорту. Я буду продовжувати його справу й докладу максимум зусиль для збереження славних спортивних традицій нашого університету.» 

 

Схвилював усіх виступ дружини Сергія Ілліча Ольги Богданівни, яка подякувала Андрію Ігоровичу за теплі слова, побажала спортсменам вірити у власні сили й втілювати мрії у життя. 

 

Привітали учасників змагань також: заступник Міністра молоді та спорту України О. М. Підгрушна, перший віце-президент Федерації волейболу України О. М. Бібер, перший заступник голови Тернопільського обласного відділення НОК України В.М. Ігнатенко, голова Тернопільської обласної державної адміністрації О. М. Сиротюк, начальник управління з питань фізичної культури і спорту ТОДА  І. В. Підгайний, генеральний директор ВАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» Я. М. Карпик, директор Центру фізичної культури і спорту ТНЕУ Р. С. Циквас. 

 

Вшанувавши хвилиною мовчання пам'ять С. І. Юрія, гравці команди «Галичанка-ТНЕУ» Еліна Гебер та Анна Рева поклали квіти до його могили.

 

У змаганнях взяли участь 4 команди: «Галичанка-ТНЕУ» м. Тернопіль, «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» м. Рівне, «Континіум-Волинь-Університет» м. Луцьк, «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» м. Запоріжжя.

 

Першого ігрового дня тернополянки перемогли дівчат із Волині 3-0. З аналогічним рахунком   «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» із Запоріжжя обіграла рівненську команду «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ».

 

Двадцять дев’ятого серпня у поєдинку «Континіум-Волинь-Університет»  та «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» сильнішими виявилися волинянки. Матч «Галичанка-ТНЕУ»  – «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» завершився із рахунком 3-0.

 

У завершальний день турніру зустрічалися команди із Запоріжжя та Луцька. Перемогли запоріжанки – 3-1. У боротьбі «Галичанка-ТНЕУ» -  «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» тернополянки переграли суперниць із рахунком 3-2.

 

За результатами змагань переможцем І Всеукраїнського турніру з волейболу серед жіночих команд, присвяченого пам’яті ректора ТНЕУ, віце-президента Федерації волейболу України професора Юрія Сергія Ілліча стала команда «Галичанка-ТНЕУ» м. Тернопіль, на другому – «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» із м. Запоріжжя, а бронзові медалі змагань виборола команда «Континіум-Волинь-Університет» м. Луцьк.

 

Переможці отримали нагороди з рук Ольги Богданівни Юрій та Андрія Ігоровича Крисоватого, які активно вболівали і спостерігали за усіма поєдинками турніру. Команди-призери отримали грошові премії від ректора ТНЕУ, а Ольга Богданівна вручила кожній команді пам’ятні подарунки.

 

Ярослав Михайлович Карпик двом кращим гравцям турніру вручив «Приз глядацьких симпатій».

 

Наступного разу такий волейбольний турнір стане міжнародним. Ми віримо у це!