Свято Знань у ТНЕУ

Дата: 1-09-2014, 10:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Цьогорічне свято Знань у Тернопільському національному економічному університеті було особливим. 

 

Батьки, студенти, високоповажні гості з трепетом у серці очікували на ректора та професорсько-викладацький колектив вищого навчального закладу. 

 

За доброю традицією, помолившись у капличці університету, високоповажні гості, проректори, декани, завідувачі кафедр вийшли на святкову доріжку Майдану Знань університету.

 

Свято розпочали курсанти центру офіцерів запасу ТНЕУ урочистим внесенням державного прапора України.  Пройшовши військовим кроком біля студентів факультетів, юнаки з гордістю підняли жовто-блакитний прапор і заспівали разом з присутніми гімн України. 

 

Величаво майорів наш стяг на головному флагштоці поряд з прапорами університету та ЄС.

 

Вбрані у вишиванки, батьки і студенти ще раз підкреслили, що Україна – єдина у прагненні щасливого майбутнього для своїх дітей. Кожен першокурсник отримав спецвипуск газети "Університетська думка".

 

Відкрив свято ректор університету, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий. Його слова були переповнені радістю й тривогою, адже вперше цей День знань збере не всі університетські родини нашої держави. Промовляючи щирі, теплі слова вітань, він запевнив, що Україна  - велика держава великих особистостей й великого народу. Згадуючи про студентів і викладачів, які віддали своє життя за рідну землю в його голосі звучав смуток і невимовний біль… Завершуючи свою промову, він пообіцяв батькам зберегти найцінніше, що у них є, – дітей.

 

Виступи міського голови Тернополя Сергія Віталійовича Надала, голови Тернопільської обласної ради Василя Петровича Хомінця та голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олега Мирославовича Сиротюка університету та благословення святих отців підкреслили, що ми – єдині і з нами Всевишній.

 

Урочистості події додавали виступи ансамблю мажореток, гурту "Струни серця" та солістів Павла Тютюнника і Владислава Вальківа.

 

Згодом, на сцені з’явилася малеча з іграшками у руках, яка уособлювала дитинство, з яким прощалися наші першокурсники. 

 

Повітряні кульки, випущені з долоньок дітвори, замайоріли усіма кольорами веселки в голубому небі й понесли мрії кожного у далечінь.

 

Родзинкою свята стало вручення студентам факультетів цукеркових книг знань та корабля бажань, які ректор подарував молоді. Книги з надписом «Україна» стали приємним солодким сюрпризом для першокурсників.

 

На завершення свята піднялися в небо білі голуби  - посланці Миру, які, ми віримо, принесуть нашій Україні спокій.

Свято закінчилося, але емоції вирували, ніхто не хотів розходитися додому, адже сьогодні юнаки і дівчата зробили перший крок по дорозі життя нової України.  

 

Ми віримо в нашу молодь! Ми знаємо, що вони побудують, омріяну Т. Г. Шевченком, вільну, соборну, мирну, європейську Україну.