» » Елеонора Атаманчук заспівала на «Лемківській ватрі»

Елеонора Атаманчук заспівала на «Лемківській ватрі»

Дата: 8-08-2014, 10:05 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

18-20 липня 2014 року у с. Ждиня (Малопольське воєводство, Горлицький повіт, Лемківщина, Республіка Польща) відбувся 32-ий етнографічний фестиваль лемківської культури «Лемківська Ватра».

 

З року в рік приїжджають на батьківські землі кілька поколінь лемків, для котрих найціннішою та незамінною є їхня Вітчизна. На три дні на шматочок Лемківщини повертається життя з його власною неповторною атмосферою. Ввечері при полум'ї  ватри  лунають розмови, спогади, оповіді і немає краю пісням. 

 

Цьогорічна «Ватра» була виняткова, бо сумна – в атмосфері невимовного болю  та скорботи за героями  Майдану і Донбасу.  Там, де падають сьогодні кулі, на Луганщині і в Донецьку, теж живуть лемки…

 

«Ватра», що проходила під гаслом «То є та єдина під небом Твоя земля», зібрала десятки художніх колективів, сольних виконавців та понад три тисячі глядачів. 

 

Учасниками фестивалю були не лише українці чи поляки, а й словаки, угорці, румуни, а на ватряному полі можна було зустріти гостей зі Швеції, Німеччини, США і Канади.

 

Тернопільський національний економічний університет представила на фестивалі учасниця народного театру пісні «Для тебе» Елеонора Атаманчук. У конкурсній програмі юна співачка виконала пісню «Приїжджайте у Тернопіль», викликавши щирі оплески глядачів та схвальні відгуки журі, яке присудило Елі почесне 2-ге місце.

 

Вітаємо Елеонору і бажаємо подальших творчих успіхів і натхнення!