До уваги абітурієнтів!

Дата: 10-07-2014, 12:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

За повідомленням Міністерства освіти і науки України з метою забезпечення контролю за проведенням вступної кампанії у вищих і професійно-технічних навчальних закладах та вжиття необхідних заходів для вирішення проблемних питань у Міністерстві освіти і науки створено оперативний штаб "Вступна кампанія 2014 року". Відповідний наказ підписано міністром освіти Сергієм Квітом.

 

Оперативний штаб, до складу якого включено співробітників міністерства, працюватиме у період проведення вступних випробувань та зарахування абітурієнтів до вищих і професійно-технічних навчальних закладів.

 

Також визначено план заходів, що мають бути здійсненні під час роботи штабу, зокрема, забезпечення функціонування приймальні громадян та консультативних телефонів.

 

Окрім того, штабом має бути налагоджена ефективна взаємодія з центральними органами виконавчої влади, що мають у підпорядкуванні вищі навчальні заклади, правоохоронними органами, управліннями освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій, органами студентського самоврядування вищих навчальних закладів щодо розв’язання проблемних питань вступної кампанії.

 

На штаб покладено обов’язки систематичного інформування громадськості та ЗМІ про хід вступної кампанії, виявлені факти порушень і зловживань у ВНЗ та вжиті заходи.

 

Як відомо, 11 липня приймальні комісії вищих навчальних закладів розпочнуть прийом вступних документів від абітурієнтів. Вступна кампанія триватиме впродовж трьох тижнів і завершиться 1 серпня. Університети Донбасу прийматимуть документи від вступників до 15 вересня.