» » Нові вектори міжнародної співпраці ТНЕУ

Нові вектори міжнародної співпраці ТНЕУ

Дата: 23-06-2014, 17:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

У рамках угоди про співпрацю з Міжнародною Культурно-освітньою Асоціацією ІCEA (м Чикаго, США) ректор Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий та директор Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Оксана Миронівна Десятнюк перебували з робочим візитом у місті Чикаго.

 

За участю директора програм ІСЕА Олени Сайтз відбувся ряд результативних зустрічей, під час яких делегація презентувала досягнення професорсько-викладацького колективу та студентства Тернопільського національного економічного університету, ознайомилася з організацією роботи американських вищих навчальних закладів. Між сторонами було налагоджено ділові контакти для подальшої співпраці.

 

Зокрема, робоча група відвідала SOLEX College в Чикаго і його головний офіс в м. Вілінг (північне передмістя Чикаго). SOLEX коледж - це приватний навчальний заклад, акредитований Радою з Акредитації Незалежних Коледжів і Шкіл (ACICS). Він пропонує академічні програми на базі середньої освіти і має право приймати іноземних громадян з оформленням студентського статусу. У даний час молодь з понад 40 країн проходить навчання в SOLEX коледжі. Він має офіційний тест-центр ETS ® з прийому іспитів TOEFL і TOEIC. У 2007 році Радою з питань вищої освіти штату Іллінойс (IBHE) Академії SOLEX було надано право навчання і присвоєння ступеня A.А.S (AssociateinAppliedScience) в галузі економіки та бухгалтерії. 

У результаті ділових зустрічей ректора ТНЕУ з президентом коледжу Леоном Лінтоном та директором Чиказького відділення коледжу Марією Чудновськи досягнуто домовленостей щодо підписання угоди про співпрацю в галузі освітньої діяльності.

 

Делегація мала можливість ознайомитись з особливостями навчального процесу та студентським містечком Північно-Західного університету в місті Еванстон. Цей  вищий навчальний заклад є одним з десяти найбільших приватних університетів США. На даний час в ньому навчається 25 000 осіб (16 000 студентів і 9000 аспірантів). 

 

Також делегація відвідала John Marshall Law School.  У рамках практичного бліц-семінару директор центру міжнародного права Вірджінія Рассел та заступник директора з освітніх технологій Кристофер Бевард поділилися  досвідом організації дистанційного навчання, підготовки відповідних програм, лекцій та тестування. Також у семінарі взяла участь  професор Лурене Контенто, яка розповіла про роботу відділення школи в Італіі та щорічні міжнародні конференції працівників на базі цієї школи.

 

Під час робочого візиту узгоджено напрямки співпраці з американськими навчальними закладами в галузі підвищення кваліфікації студентів і викладачів, а також реалізації взаємних програм щодо дистанційного навчання.

 

Професор Крисоватий зустрівся з Генеральним Консулом України в Чикаго з питань зовнішньоекономічної діяльності України в США, міжнародного права та практики ділових відносин між країнами Андрієм Праведником. Під час візиту було досягнуто домовленостей про підтримку ініціативи ТНЕУ щодо інтеграції в американський науково-освітній простір.

 

 Перебуваючи в Чикаго, ректор ТНЕУ Андрій Ігорович Крисоватий дав інтерв’ю на радіо і телебаченні щодо впровадження новітніх освітніх технологій у вищому навчальному закладі та розвитку співпраці в освітній сфері з американськими університетами.

 

Програми можна переглянути за посиланнями: 

http://www.uaradio.com

 http://www.uamodna.com/videos/efir-vid-06-05-14/ 

 

Керівництво Тернопільського національного економічного університету прагне створити умови для того, щоб студенти та викладачі вищого навчального закладу мали можливість почерпнути кращий досвід у Сполучених Штатах Америки.