» » Навчально-науковий інститут міжнародних економічних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина відкриває нові можливості для студентства ТНЕУ щодо проходження літньої практики у Німеччині

Навчально-науковий інститут міжнародних економічних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина відкриває нові можливості для студентства ТНЕУ щодо проходження літньої практики у Німеччині

Дата: 13-06-2014, 14:41 | Автор: Навчально-науковий інститут міжнародних економічних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина

За підтримки ректора ТНЕУ, д.е.н., професора  Андрія Ігоровича Крисоватого Навчально-науковим інститутом міжнародних економічних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина відновлено співпрацю між Тернопільським національним економічним університетом та Асоціацією зі співробітництва в галузі екології, сільського господарства та розвитку села в Східній Європі (АПОЛЛО) (м. Берлін, Німеччина), а також співпрацю з Німецьким Селянським Союзом (м. Бонн, Німеччина).

 

Студенти Тернопільського національного економічного університету мають змогу проходити навчально-виробничу практику на одному з сільськогосподарських підприємств Німеччини, відвідувати семінари з підвищення кваліфікації, проходити тренінги з міжкультурної комунікації, поглиблювати соціальні компетенції, а також встановлювати ділові міжнародні контакти в аграрному секторі економіки.

 

По завершенні навчальних семінарів учасники розподіляються по сільськогосподарських підприємствах для подальшого проходження навчально-виробничої практики. Молодь направляється на сімейні ферми з метою вивчення структури та організації німецького сільськогосподарського підприємства.

 

Зазначимо, що учасниками літньої практики у Німеччині є студенти з України, Росії та Республіки Білорусь. Серед них молодь з нашого університету – Ковбінька Ігор Іванович, студент групи ОАПВ-31, та студентка групи ЕФАП-31 – Галайда Марина Олександрівна.

 

Відповідно до програми перебування учасники можуть відвідати цікаві туристичні місця, отримати багато нових вражень й незабутнього досвіду, ознайомитись із культурою Німеччини та поспілкуватися з іноземними студентами. 

 

Так, учасник практики АПОЛЛО-2014,  Ковбінька Ігор, з 6 по 8 червня провів незабутні три дні під час вступного семінару на турбазі біля міста Берлін, а з 8 червня – вирушив на своє індивідуальне підприємство. Крім того, Ігор побував на екскурсії у величній будівлі німецького парламенту – Рейхстаг.

 

Учасниця практики за Програмою Німецького Селянського Союзу Галайда Марина пройшла навчальні курси у школах Нінбурга та Ідена, де опанувала нову техніку: John Debre та Wendt. Під час практики Марина побувала на екскурсіях у містах Берлін і Кьольн та відвідала концерн Фольцваген (Volkswagen Gläserne Manufaktur).

 

Висловлюємо щиру подяку керівнику відділу міжнародних програм підвищення кваліфікації Німецького Селянського Союзу Антє Баух, а також координаторам програми практики Україна / Республіка Білорусь Христині Берчі та Софії Вімер, які доклали великих зусиль для того, щоб наші студенти набули практичних знань, підвищили свої підприємницькі та управлінські навики, а також отримали незабутні враження від подорожі.

 

Зазначимо, що практиканти підвищують кваліфікацію не тільки за спеціальностями, а й у соціальному і культурному аспектах, що відіграє важливу роль у міжнародних ділових контактах. Сільськогосподарська навчально-виробнича практика за кордоном являється для нас однією з важливих форм практичної, навчально-наукової підготовки студентів нашого університету.