» » Шості регіональні та муніципальні читання

Шості регіональні та муніципальні читання

Дата: 2-06-2014, 15:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

У рамках Шостих регіональних і муніципальних читань на базі ТНЕУ відбувся Регіональний круглий стіл «Модернізація управління розвитком територій в контексті концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні».

 

Організаторами круглого столу виступили НДІ інноваційного розвитку та державотворення та кафедра державного і муніципального управління ТНЕУ. Співорганізатори заходу — Тернопільська обласна державна адміністрація, Тернопільська обласна рада та Тернопільський регіональний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

 

Мета заходу — обмін думками між науковцями та практиками, напрацювання рекомендацій щодо удосконалення вітчизняної системи місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою на основі використання зарубіжного досвіду.

 

В роботі круглого столу взяли участь: заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра, заступник голови Тернопільської обласної ради Олег Боберський, начальники департаментів Тернопільської обласної державної адміністрації, голови районних рад, міські, селищні та сільські голови Тернопільської області, науковці Тернопільського національного економічного університету та Вроцлавського економічного університету. Від імені ректора університету учасників привітав проректор з наукової роботи ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Зеновій Задорожний.

 

Робота круглого столу зосередилася на таких проблемних напрямах: генезис формування моделі управління розвитком територій в Україні: інституційні деформації та об’єктивна необхідність модернізації; забезпечення комплексності реформ для формування економічної бази зміцнення місцевого самоврядування; інноватизація управління розвитком територій на основі імплементації технологій регіонального та муніципального менеджментів; професіоналізація депутатів місцевих рад та посадових осіб органів місцевого самоврядування як необхідна умова успіху модернізації управління розвитком територій; зарубіжний досвід модернізації управління розвитком територій: уроки для України. 

 

Координатором заходу був Григорій Монастирський, доктор економічних наук, професор, директор НДІ інноваційного розвитку та державотворення Тернопільського національного економічного університету.

 

Результати круглого столу показали, що питання модернізації територіального управління в умовах системного реформування базових інститутів державності становлять значний інтерес науковців та практиків й потребують особливої уваги з боку Президента України, Верховної Ради України, уряду для їх практичної реалізації.