Дні Європи у ТНЕУ

Дата: 29-05-2014, 11:54 | Автор: головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка» Марія Баліцька

Студенти факультету економіки та управління, які є учасниками міжнародного проекту «Студентські комунікації», що реалізується з 10.02.2014 року в рамках Українсько-Польського співробітництва між ТНЕУ та Вроцлавським економічним університетом, спрямованого на мотивацію до самоосвіти з метою формування потенційних можливостей та розвитку комунікаційних здібностей молодого покоління. Шляхом оволодіння однією із європейських мов як засобу підвищення студентської мобільності, зініціювали проведення Днів Європи у Тернопільському національному економічному університеті.

 

26 травня студенти ФЕУ провели біля центрального корпусу ТНЕУ флешмоб «Дякуємо за солідарність». Дану цитату учасники флешмобу написали усіма європейськими мовами і вишикувалися довкола утвореного серця – із сердечною вдячністю Європі за солідарність із Україною в часі Революції Гідності.

 

27 травня студенти організували і провели Вечір Польської Поезії, на якому – українською і польською мовою – звучали твори Адама Міцкевича, Тараса Шевченка, Лесі Українки та ін.. 

 

28 травня у дворі навчального корпусу №2 відбулася вечірка польського фольклору, під час якої звучали українські і польські народні пісні, а також студенти факультету економіки та управління разом із учасниками СКК «Універ» танцювали українські і польські народні танці, майстер-класи з яких провели Іванна Чайковська і Катерина Короленко.

 

29 травня студенти представили теми, які підтверджували, що поєднує Польщу і Україну – через відомі і невідомі факти. Наприклад: український поет Богдан Лепкий похований у Кракові; польський композитор Шопен бував у Тернополі – в храмі Різдва Христового…

Тернопільський національний економічний університет організував науковцям  з Польщі – заступнику декана Гданського університету, доктору, професору Войцєху Бізону; помічнику ректора зі співпраці Вроцлавського економічного університету Анеті Зелінській; координатору співпраці між ТНЕУ та Гданським університетом, доктору, професору Мірославу Йотко; науковцям Гданського університету доктору Мартіну Скурчиньскі і доктору Анжею Пошевєцкі  поїздку до Збаразького замку, який є історичним місцем, що поєднує поляків і українців, зокрема, спільній визвольній боротьбі проти татарської навали.

 

30 травня студенти факультету економіки та управління, одягнувшись у синьо-жовтий одяг і утворивши прапор України, провели підсумковий флешмоб «Україна – це Європа».

 

Відрадно, що ініціативу студентів підтримали і студентська рада факультету, і деканат ФЕУ, декан якого – Віктор Островерхов разом зі студентами був учасником численних заходів європейського рівня, які проводилися у Тернопільському національному економічному університеті з нагоди Днів Європи у ТНЕУ.

 

 

                                  Фото – Олександра Вашківа, 

                                  к.е.н., доц.. кафедри економіки підприємств і корпорацій ФЕУ ТНЕУ