» » Студенти ТНЕУ написали листи до своїх Матерів

Студенти ТНЕУ написали листи до своїх Матерів

Дата: 30-05-2014, 11:24 | Автор: головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка» Марія Баліцька

29 травня 2014 року о 14.00 у залі засідань ректорату ТНЕУ відбулося підведення підсумків Літературного конкурсу «Лист до Мами» та нагородження переможців. 

 

У Тернопільському національному економічному університеті навчаються студенти із 22 областей України, і не на кожні вихідні вони мають змогу поїхати до рідної домівки, до батьків. Звісно, діти сумують  і за найріднішими у світі Людьми. Також Революція Гідності у нашій державі змусила багатьох молодих людей швидше подорослішати і глибше осмислити роль батьків, їхні чуттєві переживання за долі дітей, - і усе це студенти виписували-передавали у своїх листах до Матері.

 

Олена Задорожна (ФОА), Ірина Калин (ФМБМ), Ірина Мартинюк (ФФ), Сніжана Радик (ФАЕМ), Мар’яна Соловенюк (коледж ТНЕУ), Олександра Струмчинська (ФЕУ) публічно озвучили листи, які вони написали своїм матусям. Майстерно підбираючи вишукані слова, епітети і метафори – вони словом малювали портрет Мами, розказували,  як їм живеться у файному місті Тернополі, про свої захоплення і мрії; про життя у гуртожитку, про навчання, перші кроки у науці, досягнення у культурі й у спорті; розповідали, що відчувають в розлуці і навіть просили пробачення у мами за завдані прикрощі через норовливий характер…

 

Проректор з навчально-організаційної роботи ТНЕУ, д.е.н., професор Василь Ярославович Брич, вручаючи переможцям Літературного конкурсу подяки ректора Тернопільського національного економічного університету, д.е.н., професора  А.І.Крисоватого, наголосив на важливості пошанівку Матері й умінню вчасно знаходити потрібні сова для найріднішої у світі Людини.

 

Щедрими до творчих особистостей був і студентський профспілковий комітет ТНЕУ, очільник якого Антон Шевчук вручив переможцям цінні подарунки; і головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка», член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України Марія Баліцька, яка подарувала кожній активній студентці авторські книги «Містична Троянда» і «Душа Бджоли», «Матері», «Ріка життя Володимира Вихруща», «Мар’янчині секрети» і побажала не зупинятися на досягнутому, а працювати-виписуватися, бо лише у праці шліфується-витончується перо й підбирається для рими влучніше слово… 

 

Для довідки:  Літературний конкурс «Лист до Мами» було оголошено 17 листопада 2013 року Відділом інформації і зв’язків з громадськістю разом із редакцією газети ТНЕУ «Університетська думка» для студентів Тернопільського національного економічного університету. Тривав конкурс до 17 квітня 2014 року і був приурочений Дню Матері.

 

Організатори щиро вдячні усім студентам, які  надсилали свої творчі доробки із поміткою:  «На  Літературний конкурс». Найкращі «Лист до Мами» будуть надруковані в газеті ТНЕУ «Університетська думка» і в мистецькому альманасі університету.