Олімпійський день у ТНЕУ

Дата: 23-05-2014, 11:54 | Автор: головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка» Марія Баліцька

Спорт об’єднав Тернопільський національний економічний університет і Тернопільський навчально-виховний комплекс «ЗОШ I-III ступенів – економічний ліцей №9» у змаганнях, які відбулися 22 травня 2014 року за ініціативою студентів коледжу університету з нагоди «Олімпійського дня» під патронатом  ректора ТНЕУ А.І.Крисоватого та за підтримки Тернопільського обласного відділення НОК України.

 

Андрій Ігорович, відкриваючи спортивне свято, з гордістю говорив про високі спортивні досягнення спортивних команд Тернопільського національного економічного університету на Всеукраїнському та Міжнародному рівнях.

 

- Сьогодні на спортивній арені ТНЕУ відбувається не просто свято, – сказав А.І.Крисоватий, – адже захід проходить під егідою Національного Олімпійського Комітету України. Дякую ліцеїстам, які підтримали ініціативу студентів нашого коледжу і об’єдналися у спортивних змаганнях заради майбутнього. Вірю, що в майбутньому учні економічного ліцею стануть нашими студентами, і ми усі разом й надалі будемо проводити такі чудові заходи. Сьогоднішні змагання сповнені духом олімпізму, який стверджує, що у спорті немає переможців, бо усі учасники – уже переможці.

 

Виконуючий обов’язки голови Тернопільського обласного відділення Національного олімпійського комітету В. М.Ігнатенко, вітаючи юних спортсменів, сказав:

 

- На відкритті змагань ми разом співали Гімн України, у якому, зокрема, сказано: «…Душу й тіло ми положим за нашу свободу і докажем, що ми, браття, козацького роду». Зараз ми переживаємо непрості часи…  Здавалось би, що не до змагань, коли гинуть наші хлопці, шукаючи Правду на рідній землі… Але нашій державі потрібні здорові та сильні молоді люди, які зможуть сміливо стати на захист України. А цього можна досягнути за допомогою спорту. Дякую учасникам і організаторам за все, що ви робите для розвитку Олімпійського руху на Тернопіллі і пропаганди здорового способу життя. Бажаю успіхів, перемог і золотих медалей, як у нашої землячки – Олімпійської чемпіонки Олени Підгрушної.

 

Учасників змагань вітали також  директор Тернопільського навчально-виховного комплексу «ЗОШ I-III ступенів – економічний ліцей №9» Г.В.Рибак і головний суддя змагань – заслужений тренер України, директор Центру фізичної культури і спорту ТНЕУ Р. С.Циквас.

 

Пісню «Українська родина» юним спортсменам подарувала солістка народного театру пісні «Для тебе» Тетяна Шарган, а група підтримки студентів коледжу ТНЕУ продемонструвала свої таланти зі спортивної аеробіки.

 

Студенти коледжу ТНЕУ і ліцеїсти змагалися за першість з настільного тенісу, стрітболу, міні-футболу, футболу; визначали, хто сильніший, перетягуючи линву.

 

До спортивного свята організатори залучили й вболівальників, які, відповідаючи на запитання на олімпійську тематику, – отримували подарунки з олімпійською символікою.

 

Понад дві години студенти коледжу ТНЕУ та учні ЗОШ I-III ступенів – економічного ліцею №9 змагалися, проявляючи свої таланти, здібності та спортивну майстерність.

 

І ось наступила мить підведення підсумків… Зрозуміло, що перемогла дружба, але суддям все ж довелося визначати призові місця.

 

Отже, Грамоти від Президента СКК «Універ» А.І.Крисоватого – за перемогу та з нагоди проведення у ТНЕУ Олімпійського дня «Спорт єднає нас»; баскетбольні і футбольні м’ячі, тенісні ракетки з рук заступника директора Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій  В.О.Благуляка та директора Тернопільського навчально-виховного комплексу «ЗОШ I-III ступенів – економічний ліцей №9» Г.В.Рибака отримали ті команди і учасники, які вибороли I місце.

 

-з настільного тенісу: серед дівчат – Ольга Смолій (студентка коледжу ТНЕУ, ФКчт-22); серед хлопців – Мар’ян Рудник (учень економічного ліцею №9);

-з естафети (баскетбол) – студенти коледжу ТНЕУ Штогрин Олександр і Кривецька Яна;

-з міні-футболу – команда студентів коледжу ТНЕУ. 

 

У стрітболі студенти коледжу ТНЕУ – Опришко Лія, Кривецька Яна, Глабик Анастасія, Батіг Оксана, Штогрин Олександр, Мудрик Роман, Любий Юрій, Качаровський Андрій, Стецюк Андрій, Довгаль Сергій – вибороли абсолютну перемогу (10:1 – хлопці, 7:0 – дівчата).

 

У перетягуванні линви виявилися сильнішими студенти коледжу ТНЕУ: Целепа Василь, Любий Юрій, Стасін Владислав, Ісаєв Костянтин, Гунько Іванна, Гайкова Ілона.

 

Нагороджуючи переможців, головний суддя змагань – заслужений тренер України, директор Центру фізичної культури і спорту ТНЕУ Р. С.Циквас подякував усім учасникам змагань, які об’єдналися у спорті і показали високий результат та побажав юним спортсменам досягнути у житті й у спорті таких висот, щоби ними пишалися батьки, учителі, тренери, навчальні заклади, наш край і держава Україна.