» » Співпраця ТНЕУ з Дрезденським технічним університетом відкриває нові можливості

Співпраця ТНЕУ з Дрезденським технічним університетом відкриває нові можливості

Дата: 21-05-2014, 15:54 | Автор: Овсієнко Тетяна

Студентка Українсько-німецької факультет-програми, яка разом із десятьма одногрупниками навчається на факультеті економічних наук Дрезденського технічного університету впродовж літнього семестру 2013-2014 н.р., ділиться враженнями: 

 

«Нарешті ми всі навчаємося у Дрездені! Це був тернистий шлях, але воно того варте. Тут для нас все нове: місто, мова, люди, навчальний процес, традиції та дозвілля.

 

Перший тиждень ми були заклопотанні різноманітними документами, але це було не важко, тому що наш факультет як велика дружня сім’я, в якій кожен допомагає один одному. Яскравий приклад цьому наші старші студенти - Діана Дудко, Зоряна Мигаль, Яніна Домбровська, які вже призвичаїлися тут у Дрездені. Вони нам допомогли адаптуватися до нових умов. Ми всі дуже вдячні їм.

 

Уже з другого тижня розпочалося навчання… Ми були здивовані, що деякі предмети мають лише лекції і жодних семінарів. Це дає можливість студентам самостійно обирати час для вивчення цього предмету. Звісно, цей лібералізм, можливо, не завжди має позитивні наслідки, адже деяким студентам все ж потрібен контроль. Молодь з ранку до вечора проводить час у найбільшій бібліотеці Саксонії SLUB, яка знаходиться в Дрездені. Справді, ця бібліотека надзвичайно велика та модернізована. Нам, іноземним студентам, доводиться багато перекладати і це займає багато часу. Але навчальний процес надзвичайно подобається, адже тут можна почерпнути багато практичних знань, які допоможуть у майбутній роботі. Також тим, хто любить іноземні мови, університет дозволяє безкоштовно відвідувати чотири курси іноземних мов, окрім того, ми відвідуємо пари з німецької мови. У результаті ми збагатили наш словниковий запас і впевненіше спілкуємося із людьми.

 

Навчання повинно поєднуватися з цікавим дозвіллям. Для цього ми маємо багато можливостей. По-перше, наш студентський семестровий квиток дозволяє їздити по всій Саксонії безкоштовно. Ми вже відвідали Саксонську Швейцарію, замок Морітцбург, Ляйпциг, Майсен, Горліца. По-друге, щотижня відбуваються різноманітні заходи для іноземних студентів, де можна багато нового дізнатися про ту чи іншу країну. По-третє, сам Дрезден - це місто туристів, адже архітектура справді вражаюча.

 

Отже, перебування у Дрездені вже подарувало нам багато нового, але я вважаю, що все найцікавіше у нас ще попереду!»