» » ІІ науково-практичний круглий стіл «Фінансові ринки в кризових явищах світової економіки та політики»

ІІ науково-практичний круглий стіл «Фінансові ринки в кризових явищах світової економіки та політики»

Дата: 16-04-2014, 10:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

27 березня 2014 року відбувся ІІ науково-практичний круглий стіл «Фінансові ринки в кризових явищах світової економіки та політики» організований кафедрою банківського менеджменту та обліку ТНЕУ спільно з практиками біржової сфери Тернопільщини.

 

До участі в круглому столі були запрошені: керівник Центру біржових технологій в західному регіоні О.І. Пхаладзе, офіційний партнер інвестиційної групи UNIVER у м. Тернопіль О.О. Новосядлий, офіційний представник Ducascopy Bank Е.О. Підгурський, заступник директора Тернопільського відділення №35 АТ «ТАСКОМБАНК» М.М. Жмурко, д.е.н., професор Ж.М.  Довгань, заступники декана факультету банківського бізнесу к.е.н., доцент В.О. Ткачук та к.е.н., доцент Б.Б. Сас, а також професорсько-викладацький колектив кафедри банківського менеджменту та обліку, студенти наукового гуртка «Банківські менеджери» та студенти факультету фінансів.

 

 Розпочалась зустріч із вітального слова к.е.н., доцента О.Б. Васильчишин та представлення всіх учасників круглого столу. Олександра Богданівна відмітила, що вдруге студенти та науковці ТНЕУ мають можливість поспілкуватись із практиками біржової справи, щоб більше дізнатися про реальний стан на фондових ринках України та світу, зауваживши, що така співпраця покращує знання студентів в інвестиційній сфері, стимулює їх до знань та наукових пошуків. Також, з вітальним словом до учасників та побажаннями щодо подальшої плідної роботи та цікавої дискусії, звернулись д.е.н., професор Ж.М. Довгань та заступник декана факультету банківського бізнесу В.О. Ткачук.  

 

У ході круглого столу заслухали та обговорили низку доповідей. Першою представила свою доповідь «Вплив геополітичних змін України на валютних ринках, практичні аспекти» Олена Іванівна Пхаладзе, в якій висвітлила сучасний стан валютних ринків та наголосила на необхідності підвищення фінансової грамотності населення. Олександр Олександрович Новосядлий виступив із доповіддю «Україна і Росія в контексті фондових ринків», в якій проаналізував коливання та реагування вітчизняного та російського фондових ринків на останні події в Україні. Із доповіддю «Міжнародні валютні ринки в геополітичній та економічній трансформації» виступив Євген Олександрович Підгурський, в якій доповідач прокоментував сучасний стан та можливості розвитку фондового ринку України.

 

Доповіді викликали жваву дискусію, цікаві запитання й низку пропозицій. Зокрема, Олександр Новосядлий та Євген Підгурський запропонували на базі факультету банківського бізнесу для студентів провести додатково практикум біржової справи.

 

Підвівши підсумки науково-практичного круглого столу, модератор О.Б. Васильчишин усім подякувала за активну участь та зауважила, що таке жваве обговорення ще раз підтверджує необхідність проведення таких заходів, оскільки безпосереднє спілкування із практиками та науковцями в такому форматі стимулює студентів до здобуття нових знань та написання наукових досліджень. На завершення гості круглого столу подарували Бібліотеці ТНЕУ книги та брошури відповідної тематики.