«Дорога до істини»

Дата: 15-04-2014, 16:25 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

«Твори добро, звершай, 

та нагороди ти від цього не чекай.

Хай завжди буде істина проста:

«Людина починається з добра»»

 

У Тернопільському національному економічному університеті 7–11 квітня проходив другий фестиваль-конкурс духовно-мистецької творчості між студентами навчального закладу «Дорога до істини», організований відділом гуманітарної освіти та виховання.

 

«Будьмо милосердні! Бо суд немилосердний до того, хто не вчинив милосердя. Милосердя ставиться вище за суд!» – звернулися до присутніх ведучі – Назар Крамарчук та Оксана Кічак. Говорили вони також про любов до ближнього, повагу до старшого покоління та увагу до дітей. Слухаючи історії знедолених людей глядачам важко було стримати сльози.


У такій емоційній атмосфері своє мистецтво присутнім дарували: Павло Тютюнник, солістки гурту «Кралечки» – Анастасія Джуровська та Роксолана Залізняк,  гурт «Називний відмінок», солістки театру пісні «Для тебе» – Тетяна Шарган та Наталія Цар, фольклорно-етнографічна студія «Святочні гердани».

 

На завершення заходу підвели підсумки студентського фотоконкурсу «Духовне обличчя України» та виконали літературно-музичну композицію «Душі людської доброта». У фотоконкурсі перше місце виборола студентка ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина Юлія Гаврилюк, друге місце – студент ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина Вадим Шатківський, третє місце – студент ФКІТ Володимир Гецько.


«Тобою дане – тобі возвернеться!»  – мовиться у народі. Вернеться чистою совістю, теплою та лагідною старістю, відчуттям виконаного людського обов’язку. Пам’ятаймо про це, особливо в час Великоднього посту.