» » Участь в акредитації польського університету

Участь в акредитації польського університету

Дата: 14-04-2014, 15:11 | Автор:

9-10 квітня 2014 року д.е.н., професор Григорій Монастирський, виконуючи функції міжнародного експерта Польської акредитаційної комісії, взяв участь у проведенні інституційної акредитаційної оцінки аграрно-економічного факультету Краківського аграрного університету імені Хугона Коллонтая. 

 

Серед членів комісії було 9 експертів, що оцінювали різні зрізи діяльності факультету. Проведення акредитації передбачало низки зустрічей, зокрема, з керівництвом університету, факультету, студентами, аспірантами, професорсько-викладацьким колективом, представниками студентського самоврядування та працедавців, фахівцями відділу міжнародного співробітництва, відділу оцінки якості навчання та відділу кар’єри та моніторингу випускників, особами відповідальними за проведення практики, керівником відділу аспірантури та відділу післядипломного навчання, адміністративно-технічним персоналом. До обов’язків міжнародного експерта входив аналіз аспекту інтернаціоналізації навчальної та наукової діяльності. Слід зазначити, що процедура проведення акредитації та підготовки відповідного висновку в Польщі за критеріями незалежності та об’єктивності докорінно відрізняється від вітчизняної. Враховуючи європейські прагнення України, досвід міжнародної акредитації є неоціненним для забезпечення адаптації української системи оцінки якості вищої освіти до міжнародних стандартів. 

 

В рамках візиту директор НДІ інноваційного розвитку та державотворення Григорій Монастирський провів робочі зустрічі з д.габ., професором Кшистофом Пуліковським (Вроцлавський природничий університет), д.габ., професором Петром Стипинським (Головна школа сільського господарства в Варшаві), д.габ., професором Станіславом Кондрацьким (Природничо-гуманітарний університет в Седлицях), д.габ., професором Вандою Гачек (Познанський економічний університет), д.габ., професором Анджеєм Красноденбським (Краківський аграрний університет імені Хугона Коллонтая). Під час зустрічей було окреслено практичні кроки щодо співпраці науковців ТНЕУ з польськими вузами у сфері аграрної економіки та розвитку сільських територій. Зокрема, визначено можливість спільної участі в міжнародних наукових проектах, одержано запрошення для науковців ТНЕУ щодо участі в Міжнародній науковій конференції «Сучасні дилеми польського сільського господарства».

 

Поглиблення міжнародних зв’язків ТНЕУ сприятиме практичній реалізації стратегічних орієнтирів розвитку нашого університету щодо диверсифікації фінансування наукових досліджень за рахунок міжнародних грантів та проектів, підвищення мобільності професорсько-викладацького колективу та студентів.