» » IV Всеукраїнська студентська науково-практична конференція на тему: «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграціних процесів»

IV Всеукраїнська студентська науково-практична конференція на тему: «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграціних процесів»

Дата: 4-04-2014, 10:51 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

3 квітня 2014 року відбулася IV Всеукраїнська студентська науково-практична конференція на тему: «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграціних процесів», у якій взяли участь студенти економічних навчальних закладів та учні старших класів загальноосвітніх шкіл Тернопільщини.

 

З вітальними словами до учасників наукового заходу звернулися: начальник інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міністерства доходів і зборів у Тернопільській області – Манастирський Михайло Олександрович; голова правління Тернопільської обласної громадської організації «Партнерство»  Овсейко Наталія Василівна; проректор з наукової роботи ТНЕУ, доктор наук, професор   Задорожний Зеновій-Михайло Васильович; декан факультету фінансів, доктор економічних наук, професор Гуцал Ігор Степанович; заступник декана факультету фінансів, кандидат економічних наук, доцент Луцик Анатолій Ігорович. Усі висловили думку щодо необхідності подібних наукових конференцій, у яких беруть участь молоді ініціативні і талановиті люди, здатні мислити по-новому та формувати демократичні ініціативи та громадське суспільство в Україні, а також зазначили важливість відповідних заходів не лише для університету, але й для держави загалом.

 

Учасники конференції представили цікаві та змістовні виступи, які викликали багато дискусій. Свої доповіді представили:

 

студент групи ФОм - 51 Яструбецький О.– «Проблемні аспекти реалізації фіскальної політики»;

студент групи ФМО – 32 Кравцов Ю. - «Особливості та проблематика акцизного оподаткування в Україні»;

студентка групи ФМО – 31 Слободянюк А. - «Податок на додану вартість, його вплив на цінову політику»;

студент групи ФМО – 31 Чавага В. - «Податок на додану вартість у Швеції»;

студент групи ФМО – 32 Войцешин В. - «Особливості податкового реформування в Україні»;

студент групи ФМО – 31 Гаракевич А. - «Практика використання податкових пільг в Україні»;

студент групи ФМО – 32 Целенко Ю. - «Фіксований сільськогосподарський податок: суть, механізм справляння»;

студент групи ФМО – 32 Шуклінов Р. - «Механізм справляння збору за першу реєстрацію транспортного засобу».

 

З великою зацікавленістю усі присутні долучилися до обговорення кожної з представлених доповідей. На завершення учасниками наукової конференції було визначено одну з найкращих. З невеликою перевагою голосів перемогу здобув студент групи ФМО – 32 Кравцов Ю. 

 

Кафедра податків та фіскальної політики