» » Відбувся круглий стіл «Україна в пост-Кіотський період: забезпечення екологічної стійкості»

Відбувся круглий стіл «Україна в пост-Кіотський період: забезпечення екологічної стійкості»

Дата: 4-04-2014, 10:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Другого квітня 2014 року відбувся круглий стіл «Україна в пост-Кіотський період: забезпечення екологічної стійкості», організований кафедрою міжнародних фінансів та глобальної економіки ім. С.І. Юрія ТНЕУ.

 

В рамках наукового заходу було запропоновано наступні напрямки обговорення:

- нормативно-правове та інституційне поле дотримання вимог Кіотського протоколу;

- ринкові механізми Кіотського протоколу: реалії і перспективи;

- співробітництво країн в рамках посткіотських домовленостей;

- еволюція та тенденції розвитку глобального ринку квот на парникові викиди;

- виконання країнами зобов'язань згідно Кіотського протоколу: міжнародна практика та досвід України.

 

Модератором круглого столу к.е.н. Рожко А.О. було окреслено проблемне поле, винесеної на обговорення теми, а також виділено деякі дискусійні питання, що викликали жваву полеміку учасників. 

 

Свою зацікавленість науковим заходом проявили студенти Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин (ННІМЕВ) ім. Б. Гаврилишина, а також студенти-магістри факультету аграрної економіки та менеджменту, спеціальності «Економіка довкілля». 

 

Активну участь в обговоренні взяли д.с.-г.н., професор Гайда Ю.І., д.е.н., професор Куриляк В.Є., к.е.н., доцент Кравчук Н.Я., к.е.н., доцент Колісник О.Я., а також студенти-магістри Ірина Барвінок (гр.МЕНМПм-51) та Тарас Марків (гр.МЕЄЕм-51).

 

Завершуючи засідання, учасники підсумували, що необхідно підтримувати ініціативу проведення навчально-наукових заходів на екологічну тематику, чим виховувати у студентської молоді відповідальне та дбайливе ставлення до навколишнього світу, а також активно використовувати ці знання у своїй майбутній професійній діяльності. Було також запропоновано сформувати пропозиції щодо включення у навчальні програми  студентів ТНЕУ тем, що охоплюють сучасні світові тренди розвитку – сталий розвиток, «зелене» зростання, економіку довкілля тощо.

 

Організатори круглого столу дякують усім учасникам за активну участь.

 

 Кафедра міжнародних фінансів та глобальної економіки ім. С.І. Юрія ТНЕУ