» » Міжвузівська веб-конференція об’єднала студентів-науковців

Міжвузівська веб-конференція об’єднала студентів-науковців

Дата: 31-03-2014, 16:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

 28 березня 2014 року з ініціативи кафедр обліку у виробничій сфері та банківської справи ТНЕУ відбулася Міжвузівська студентська веб-конференція «Формування показників соціальної звітності у сучасних умовах розвитку бізнесу в Україні». 

 

Науковий захід було організовано спільно із Донецьким національним університетом економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського та Житомирським державним технологічним університетом. Наукова полеміка здійснювалася в онлайн-режимі, що дозволило об’єднати три університети з різних куточків України у єдиний науковий простір. 

 

З вітальним словом до гостей та учасників заходу звернувся декан факультету обліку і аудиту, к.е.н., доцент Олександр Любомирович Шашкевич, який наголосив на необхідності проведення таких наукових заходів і побажав студентам творчої наснаги та ентузіазму.

 

Завідувач кафедри бухгалтерського обліку Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського, д.е.н, професор Петренко Світлана Миколаївна привітала студентські колективи, побажала їм творчого натхнення та висловила надію на подальшу співпрацю. 

 

До привітання приєдналася професор кафедри обліку та аудиту Житомирського державного технологічного університету Чижевська Людмила Віталіївна, висловивши надію на молоду студентську науку, яка повинна стати фундаментом становлення істинного науковця. 

 

Свої доповіді представили:   Кізюк Надія – студентка 3-го курсу, учасник студентського наукового центру кафедри обліку у виробничій сфері ТНЕУ («Соціально орієнтований облік та соціальний звіт на підприємстві»), Коцюруба Наталія – студентка 5-го курсу, учасник студентського наукового гуртка «Банківський аналітик» ТНЕУ («Побудова соціомедійної стратегії банку»). Доповіді студентів з Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського та Житомирського державного технологічного університету були представлені в онлайн-режимі.

 

Цікавість та змістовність виступів підкреслила жвава дискусія, яка розгорнулася навколо доповідей студентів. Обговорюючи їх, молоді науковці поставили чимало запитань доповідачам, а також зробили декілька доповнюючих повідомлень.

 

На завершення модератор конференції Юлія Анатоліївна Судин зазначила, що різні напрями доповідей та широкий спектр проблем, представлений студентами, ще раз підкреслює актуальність та інтегральність теми конференції, вказує на необхідність подальших досліджень, тому ця конференція повинна стати початком для нових наукових пошуків та тісної міжвузівської співпраці!